изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:11 EEST
НА СЛЕДВАЩО ЗАСЕДАНИЕ СЪВЕТНИЦИТЕ ЩЕ НИЩЯТ УСЛОВИЯТА ЗА КОНЦЕСИЯ НА СТАДИОНА    
НовиниМарин Джамбазов от ССД предложи ако е нужно съветгниците да се откажат от заплатите си, заедно с председателя на ОбС д-р Мирослав Попов и кмета, за да се съберат средства поне за частичен ремонт на стадиона

С приветствие по повод подписването на Договора  за присъединяване на България към Европейския съюз, кметът на община град Добрич Детелина Николова приветства всички съветници и граждани, които присъстваха на вчерашното редовно заседание на Общински съвет. В приветствието Д. Николова заяви: "Вчерашният ден бе ден, за който всички дълго мечтахме и работихме. С подписването на договора България узаконява присъствието си в Европейския съюз, независимо от това, че тя географски и политически винаги е била в Европа." След това съветниците бяха поздравени по повод великденските празници от деца от ОУ "Христо Ботев", които дариха на председателя на ОбС погача. Обръщение от името на арменската общност в града прочете нейният председател, след което по негово предложение съветниците и присъстващите в залата почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите арменци и жертвите на холокоста.
В залата присъстваха още ученици от XII в клас на СОУ "Кл. Охридски", които практически усвояваха учебния предмет "Свят и личност". Местните парламентаристи отделиха около 2 часа отново на проблема ПФК "Добруджа" и всичко, свързано с него. Като първа от точка от дневния ред на заседанието Д. Николова представи докладна за условията за предоставяне на концесия на стадион "Дружба" и тренировъчното игрище в Градския парк. Кметът предложи два варианта за решения на съветниците. В хода на оспорваната дискусия, развихрила се за пореден път в залата, Марин Джамбазов от ССД предложи дори ако е необходимо съветниците, заедно с председателя д-р Мирослав Попов и кмета Д. Николова, да се откажат от заплатите си, за да може да се съберат 80-90 хил. лв., с които да се направи частичен ремонт на стадиона, така че да стане годен за използване, но да се запази съоръжението. Председателят на ПК "Спорт и младежки дейности" Йордан Йорданов поиска задължително да се впише към решението условие, че който поеме стадиона, трябва да изпълни предписанията на РИОКОЗ, РС ПАБ и Р ДНСК. В крайна сметка условията за концесия останаха за следващата сесия. Стигна се до решение за отдаване под наем на съоръженията до определяне на концесионера, но не повече от 3 години. Местните парламентаристи гласуваха още началната тръжна цена да е 500 лв., а наемателят се задължава да изпълни предписанията на институциите и да приведе стадиона в подходящ вид за експлоатация в срок до 6 месеца след сключване на договора. Председателят на ОбС д-р Мирослав Попов припомни в залата, че според предишния договор и една от клаузите му разходите, направени досега от наемателя, трябва да бъдат покрити от бъдещия концесионер или наемател, а те възлизат на 40 хил. лв.
Сравнително бързо и без особени спорове бяха приети предоставянето на концесия на 5 спирки и градската тоалетна на фонтана. В предложената от зам.-кмета Галина Митева Наредба за търговската дейност съветниците поискаха да се зачеркне увеселителни съоръжения и други и на мястото на този текст като преместваеми обекти да се впишат без подлежащите на търг по Закона за устройство на територията. Съветниците гласуваха промяна от 12 лв. на 100 лв. начална тръжна цена, по предложение на ПК "Бюджет и финанси", за места в центъра за отдаване под наем за продажба на сладолед и пуканки.
 


Сходни връзки

НА СЛЕДВАЩО ЗАСЕДАНИЕ СЪВЕТНИЦИТЕ ЩЕ НИЩЯТ УСЛОВИЯТА ЗА КОНЦЕСИЯ НА СТАДИОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди