изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:40 EEST
ОЛИМПИЙСКИЯТ ШАМПИОН ТАНЬО КИРЯКОВ И КМЕТЪТ НА КАВАРНА ЦОНКО ЦОНЕВ ОТКРИХА КЛУБ ПО СТРЕЛБА    
Спорт

В Каварна бе открит клуб по спортна стрелба. Той ще носи името "Добротица" и се намира в СОУ "Стефан Караджа". Стрелбището е с 5 коридора за стрелба с въздушна пушка.



Паралелно с откриването на съоръжението организаторите проведоха турнир по стрелба за журналисти, в който се включиха колеги от 13 медии от цялата страна. С най-точен мерник бе Оля Георгиева от местната кабелна телевизия "Калиакра", която от петте си изстрела постигна 35 точки. От двукратния олимпийски шампион Таньо Киряков тя получи красива купа носеща неговото име. "Радвам се, че купата остава в Каварна. На всички колеги пожелавам догодина да спечелят и усетят вълнението, което аз изпитвам в момента", заяви победителката. Оля събра най-много точки в състезанието, но кореспондентката на БНР в Добрич Гинка Димитрова бе най-точна. В първия от петте си изстрела тя прати патрона точно в десетката.

Гости на тържественото откриване бяха Александър Къйков - председател на федерацията по спортна стрелба, олимпийският шампион Таньо Киряков, Дейвид Славчев от "Господари на ефира", водещият на предаването "Мрежата" Георги Крумов и други.

Треньорката в клуба по стрелба Атанаска Костова сподели, че ще заложат на масовия спорт, а след това с най-добрите състезатели ще се работи за постигане на високо спортно майсторство. "Благодаря на общината за подкрепата и най-вече на Цонко Цонев, бе чиято помощ това стрелбище нямаше да съществува. Кметството съдейства изключително много за създаването на този клуб", каза Атанаска Костова, която е била състезателка по стрелба. Тя е завършили спортната академия в столицата и вече е готова да тренира младите каварненци, тръгнали по стъпките на олимпийските шампиони Таньо Киряков и Мария Гроздева. "Законът трябва да работи в интерес на спорта. Изненадан съм, че може да има професия чирак и докер, а никъде няма професия треньор. Ако в страната се открият още центрове като този в Каварна, то в следващите години България може да има още големи състезатели по спортна стрелба. Колкото до федерацията, на този етап бих казал, че тя има нужда най-вече от база. Щом за футбола може, трябва и за другите спортове да помислят управниците ни", каза Таньо Киряков. Националът произведе първият изстрел, като обясни на журналистите как да стрелят по време на турнира. Журналистите се позаинтересуваха дали и градоначалникът на Каварна е опитал точния си мерник. От първия си изстрел Цонко Цонев е уцелил шестица.

 


Сходни връзки

ОЛИМПИЙСКИЯТ ШАМПИОН ТАНЬО КИРЯКОВ И КМЕТЪТ НА КАВАРНА ЦОНКО ЦОНЕВ ОТКРИХА КЛУБ ПО СТРЕЛБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди