изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:13 EEST
Д. НИКОЛОВА ПОДАРИ НАЦИОНАЛНИЯ ГЕРБ    
НовиниВчера кметът на Добрич Детелина Николова се срещна с преподаватели от болградската гимназия "Г.С. Раковски", съобщиха от пресслужбата на общината.

Добричкият градоначалник подари националния герб на гостите. Символите на България - гербът и флагът, ще бъдат поставени във фаойето на гимназията от украинския град Болград. По време на срещата между гостите от Болград и домакините им от кметството са били обсъдени възможностите за бъдещи съвместни прояви от културните календари на двата града. В момента 18 ученици и трима преподаватели от болградската гимназия "Г.С.Раковски" са гости на ХГ "Св.Св. Кирил и Методий". Те посещават учебни занятия, участват във Великденските тържества на общината. На 29 април от 11.00 часа в залата на ДТ "Йордан Йовков" двете училища ще изнесат съвместен концерт - спектакъл, посветен на Великден и патронния празник на Хуманитарна гимназия. Връзките между болградското и българското училище датират от 2002 година. След размяна на делегации, през месец януари 2003 година директорите на двете учебни заведения подписват Споразумение за сътрудничество. Първата визита на ученици от училището в Болград е осъществена през месец май 2003 г. 20 ученици и 4-ма преподаватели са се запознали с културно-историческото наследство на Добруджа, участвали са в мероприятия на Община град Добрич. Хуманитарната гимназия поддържа тесни котакти с Държавната агенция за българите в чужбина. С нейно съдействие в София през 2003 година е организирана среща на бесарабските българи, на която са присъствали и гостите от Болград. През 2004 година в Добрич гостува новият директор на гимназията в Болград - г-жа Жана Суслина. По време на нейното посещение е бил актуализиран договорът за сътрудничество между двете училища. 
 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА ПОДАРИ НАЦИОНАЛНИЯ ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди