изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:10 EEST
9% са намалели у нас трудовите злополуки за година    
НовиниОт тази година и България се присъединява към инициативата на Международната организация на труда и отбелязва 28 април като Световен ден за безопасност и култура на труда, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

 

 Денят се отбелязва от 1996 година. Общата тема на световния ден през тази година е "Културата и безопасността на работното място".
От 2001 г. насам в България се наблюдава постоянна тенденция към намаляване нивото на трудовия травматизъм, се посочва в съобщение на социалното министерство. Той е снижен с над 9 % през 2004 година спрямо предходната. По данни на НОИ през миналата година у нас са регистрирани общо 4305 трудови злополуки, при които са загинали 111 души. Намаляване на трудовите злополуки има в 38 икономически дейности, като най-сериозно е в "Добив на метални руди"- със 136, "Горско стопанство, дърводобив и свързани с тях услуги" и "Производство на хранителни продукти и напитки" - с по 61 броя.
Най-много трудови злополуки са станали с работници на възраст между 45 и 54 г. - 1394.
Най-голям е броят на инцидентите при инсталиране, демонтиране, поддържане и ремонт, почистване на работното място и машините - 1406, информират от МТСП. dnevnik/НДТ

 


Сходни връзки

9% са намалели у нас трудовите злополуки за година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди