изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:46 EEST
17 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РЕКЕТЬОРИ    
Новини

Тежка присъда произнесе Добрички окръжен съд. Магистратите постановиха Ради Опълченов да лежи 10 години в затвора, а Калоян Леонов ще бъде 7 години зад решетките.



Те ще изтърпят наказанието си при първоначален строг затворнически режим. Ще бъде зачетено и предварителното задържане на двамата 28-годишни добричлии от 10 септември 2003 година. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Варна. Опълченов е глобен със 7 000 лева, а Леонов с 5000 лева. Те бяха признати за виновни затова, че са изнудвали Никола Славов Николов. Искали от него 600 лева, за да му бъде върнат откраднатия автомобил. Няма данни кой е откраднал колата. Драмата се разиграва от 30 август, когато изчезнал автомобилът, до 10 септември, когато обвиняемите са задържани. По време на изнудването Никола бил заплашван и веднъж като се прибрал у дома, видял пред вратата торбичка с двулитрова бутилка "Болярка", пълна с бензин А92. Имало и бележка, на която пишело: "Запали се сам, следващия път сме ние". Графологичната експертиза доказва, че почеркът е на Ради. На 9 септември входната врата на дома на Никола горяла, след като той не дал исканите пари. Вътре били брат му, съпругата и дъщеря му. Двамата обвиняеми вчера се признаха за виновни само за изнудването, но не и за палежа.

 

 


Сходни връзки

17 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РЕКЕТЬОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди