изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:49 EEST
200 БОГАТАШИ УКРИВАТ НАД 80 % ОТ ДОХОДИТЕ СИ    
НовиниНад 200 проверки на заможни българи от различни професионални групи извършва в момента данъчната администрация. По време на ревизиите данъчните съпоставят получените доходи за последните години и наличното имущество, с което някои българи парадират, заяви Николай Попов, Главен данъчен инспектор. 130 ревизии вече са приключили, като се очаква скоро данъчните да огласят ревизиите.

Резултатите са много неприятни - хора укриват над 80% от получените доходи, предупреди Николай Попов.
По време на ревизиите се задават няколко стандартни въпроса, като: кой финансира пътуването ви до екзотичната дестинация, кой финансира строителството на новата ви къща с басейн и парк, кой финансира покупката на новия ви луксозен автомобил, който без екстрите е над 100 000 евро.
Подобни въпроси се задават след проверка на данъчните декларации на същите хора, които по правило показвали ниски доходи.
Ревизиите със съпоставка на доходи и имущество са започнали от 2004 г.
Повечето ревизионни актове се плащат, каза Попов.
Припомняме, че в края на април Димитрина Захаринова, Териториален данъчен инспектор на София, обяви, че започва проверка на фолкпевци и столични богаташи, след като е била засечена сериозна разлика между доходи и имущество. Николай Попов предпочете да не конкретизира ревизиите по отделни професии, а да ги обедини под термина "професионални групи".
Според резултатите от анкетата на Главна данъчна дирекция, публикувана в Дир.бг, се вижда, че на въпроса "Кой според вас най-съвестно си плаща данъците" почти 7% от отговорилите са посочили недвусмислено: "мутрите". Това е трети резултат в анкетата след работещите на трудов договор и пенсионерите.
Николай Попов обясни пред журналисти подобна нагласа сред обществеността, като вероятност мутрите да правят опит да легализират доходите си за последните години.
Междувременно Главна данъчна дирекция започна традиционния си национален конкурс за данъкоплатец на 2004 г., като за пръв път благородната надпревара е за Данъкоплатец и осигурител на 2004 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 11 май.dir.bg/НДТ
 


Сходни връзки

200 БОГАТАШИ УКРИВАТ НАД 80 % ОТ ДОХОДИТЕ СИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
200 БОГАТАШИ УКРИВАТ НАД 80 % ОТ ДОХОДИТЕ СИ
Автор: Anonymous да 2005-05-05 @ 23:20 EEST
ЩОМ СА БОГАТАШИ ЗНАЧИ НЕ СА ХАПЛЮВЦИ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди