изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:26 EEST
ЗАЛОВИХА ГЕМИЯ С 1 709 КГ РАПАНИ    
НовиниРибарска гемия от Балчик е била задържана на 6 май с 1 709 кг рапани на борда, съобщиха от "Гранична полиция". В 12 часа на обед в ГПУ- Балчик е получен сигнал от радиолокационната станция, че рибарски кораб Вн 40 32, с капитан И. Т. от Балчик, извършва дънно тралене във водите пред Каварна.

Два часа по-късно траленето е потвърдено от граничен полицейски наряд, който визуално е наблюдавал действията на екипажа. Веднага в Балчик е сформиран екип, който изчаква прибирането на кораба. Точно в 23.25 часа гемията наближава порт Балчик и там е задържана. Извършена е проверка на борда. След огледа са конфискувани документите на кораба, неопренови костюми, джипиес и 1 709 кг рапани. Срещу капитана е образувано полицейско дознание по чл. 239, ал.1 от НК, а Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури му е съставила акт по чл. 17, ал.1 от Закона за рибарството. В хода на разследването е установено, че капитанът няма разрешително за улов на рапани.
На борда на гемията е имало двама души. В момента уловът на рапани не е забранен, но промишленият улов е разрешен само за водолази. Такова количество от близо два тона не може да стане без тралене, смятат местни рибари.
 


Сходни връзки

ЗАЛОВИХА ГЕМИЯ С 1 709 КГ РАПАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди