изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:32 EEST
"А" ФУТБОЛНА ГРУПА: "СПАРТАК" ГУБИ СЪС 7:0, ОТПАДА В "Б" ГРУПА    
Спорт

30 гола бяха отбелязани в 7 мача. Локомотив /Пд/ се класира за Купата на УЕФА. ЦСКА е на 5 точки от титлата

ЦСКА постигна най-убедителната си победа през пролетния дял на шампионата, като разгроми Марек с 5:0. "Армейците" се нуждаят от още 5 точки в оставащите три кръга, за да си осигурят 30-а шампионска титла на България. Следващата седмица "червените" гостуват на Беласица в Петрич, а след това приемат Пирин. В последния кръг възпитаниците на Миодраг Йешич играят в Пловдив срещу Локомотив.



Левски разгроми със 7:0 Спартак (Вн) при гостуването от 27-ия кръг на "А" група. Хеттрик записа централният нападател на "сините" Георги Чиликов. Той се разписа в 20, 31 и 76 минута. Два гола добави Емил Ангелов (28, 90), а останалите попадения бяха дело на Даниел Боримиров (8) и Валери Домовчийски (61). Това е рекордна загуба на Спартак като домакин. След нея отборът и на теория изпадна в "Б" група. Левски остава на второ място в класирането, на 4 точки от лидера ЦСКА.

Отборът на Локомотив (София) продължи с победната си серия и в дербито срещу Славия. Столичните "железничари" надиграха съперника си с минималното 1:0 и намалиха докрай амбициите на "белите" за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. Единственият гол отбеляза Кристиян Добрев в 61-та минута. Той беше точен от единайсетметров наказателен удар, отсъден за глупаво нарушение на вратаря Армен Амбарцумян срещу младока Цветан Генков. Домакините играха доста време с човек по-малко, след като за два жълти картона беше изгонен Малин Орачев. След гола, Славия овладя топката и оказа известен териториален натиск, който обаче така и не се увенча с нещо по-опасно пред Урош Голубович. Единственият шанс за момчетата на Петър Хубчев пропусна Димитър Рангелов, който след разбъркване стреля на сантиметри от гредата. Така Локомотив (София) спечели поредните си три точки през пролетта и вече има актив от 42.

Силен дъжд се изсипа над Пловдив вчера по време на мача Локомотив /Пд/ - Пирин. При резултат 3:3 срещата бе прекратена за няколко минути, но след това реферът поднови мача, който приключи при 4:4.

 


Сходни връзки

"А" ФУТБОЛНА ГРУПА: "СПАРТАК" ГУБИ СЪС 7:0, ОТПАДА В "Б" ГРУПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.32 секунди