изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 23:21 EEST
ПО 18 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДВАМА НАРКОТРАФИКАНТИ    
Новини

По 18 години в затвора да лежат 42-годишният Диян Симеонов и 37-годишният Гавраил Орманджиев постанови Добричкият окръжен съд. Те получиха и глоби от по 200 000 лева. Двамата бяха признати за виновни в това, че са пренасяли над 10 кг хероин на обща стойност 973 893.05 лева. Трафикантите бяха заловени на 4 юли 2002 г. на ГКПП - Кардам, когато се опитаха да изнесат дрогата в Румъния.



Хероинът бил открит в резервната гума на автомобила, с който са пътували - "Рено" ТХ 56 97 ВХ. На границата Диян и Гавраил казали, че отивали на сватба в Констанца и че не знаели кой е сложил наркотика в кумата. "Дрогата била в 20 малки пакета, които били сложени в 10 по-големи. От наркотика можело да се направят милиони дози. Единствено работата на митническите служители е предотвратила пренасянето на хероина през граница. Макар деянието им да е останало само опит да пренесат хероина през границата на България с Румъния, то се определя като особено тежко", каза в пледоарията си прокурора по делото.

Защитата на обвиняемите каза, че не е доказано обвинението на подсъдимите и че всичко е на база предположения. "Гумата е намерена извън автомобила и по нея няма следи от Диян и Гавраил. Преди да заминат за Румъния, те са били 5 дни в Добрич и Варна. Колата е била ползвана и от семейство, което е ходило на плаж с нея. Ще обжалваме присъдата в Апелативния съд и ще искаме Виолета Спирова да бъде разпитана", каза адвокат Желев.

Виолета се размина с показанията, след като избяга в чужбина, а децата й - Емил и Магдалена Христови, не се явиха вчера в съдебната зала, тъй като нямали адресна регистрация в Добрич. Прокурорът по делото обаче се отказа от тези свидетели.

Последните думи на Диян и Гавраил в съда бяха, че не се признават за виновни.

Двамата ще търкат нара зад решетките при първоначално строг затворнически режим. Ще бъде зачетено и предварителното задържане от 4 юли 2002 година.

Съдът иззе в полза на държавата хероина и 1/2 от автомобила "Рено", тъй като върху другата половина от колата дял има съпругата на един от подсъдимите. На обвиняемите ще бъдат върнати парите и вещите, които били в тях при задържането им.

В съдебната зала вчера бяха и роднини на подсъдимите, които тежко приеха присъдата. НДТ

СНИМКА >>>

 


Сходни връзки

ПО 18 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДВАМА НАРКОТРАФИКАНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди