изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:24 EEST
ПРЕДСТОИ ОБЕДИНЕНИЕ НА НПО НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ДОБРИЧ    
ОбществоНа 4 юни в Добрич ще бъде учреден Регионален клон на Националния съвет на хората с увреждания

Това стана ясно на вчерашното годишно отчетно събрание на Областния съюз на инвалидите. Регионалният клон ще обедини всички организации на хора с различни увреждания от областта. Те ще бъдат равнопоставени помежду си, председател на организацията ще се избира всяка година. "Целта е организациите да се обединят и да отстояват правата си пред местните власти" - коментира председателят на ОС на инвалидите Марин Радичков.
На събранието бе отчетена дейността на областната организация на м.г. и бяха приети приоритетите за 2005 г. Една от основните задачи през 2004 г. е била укрепване на основните организации в областта. М. Радичков даде висока оценка за работата на организацията в Балчик, която е била с обновено ръководство. Той посочи, че водещо в областта е сдружението на хората с увреждания "Надежда". Стана ясно, че в най-скоро време ще бъде възобновено дружеството в Каварна, очаква се да активизира дейността си и организацията в Тервел, която е с нов председател. В отчетния доклад бе посочено, че един от основните проблеми е трудовата заетост на хората с увреждания. "Не са редки случаите, в които работодатели отказват да ги назначават на работа" - сподели М. Радичков. Стана ясно, че Националният съвет на инвалидите в България е отпуснал средства за лечението на Десислав Димов и на  още един млад член на "Надежда".
И през тази година Областният съюз на инвалидите ще продължи да работи в няколко посоки, стана ясно от приетите приоритети. Той ще съдейства при снабдяването с гориво през зимния сезон на сови членове, ще издирва нуждаещите се от помощни технически средства. Ще продължи съвместно с дирекциите "Бюро по труда" в областта да работи във връзка с реализацията на пазара на труда на хората с увреждания. Приет бе бюджетът на ОС на инвалидите в Добрич за 2005 г. Средствата от съюза на инвалидите в България са в размер на 2 000 лева.

 


Сходни връзки

ПРЕДСТОИ ОБЕДИНЕНИЕ НА НПО НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди