изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:07 EEST
Предварителен изпит по география в СУ    
Образование“География на населението на България“ – тази тема се падна на предварителния изпит по география в Софийския университет. На него се явиха повече кандидат-студенти отколкото миналата година на редовния изпит през лятото.

1200 кандидат-студенти се борят днес за 150 места в четири специалности. Най-предпочитана е туризъм. От тази година ще има и нова специалност в Геолого-Географския факултет –“Регионално развитие и политика“ - тя ще подготвя кадри за местното самоуправление.

Три предварителни изпита има тази година в Софийския университет - по история, география и математика. “Учудващо е, но за този изпит имаме повече кандидати отколкото за редовния миналата година”, каза деканът на Геолого- географския факултет доц. Петър Славейков.

В 9 без 5 кандидат-студентът Алексанъдр Петков от Русе изтегли от 15 плика един с темата. Отвън темата беше написана и за родителите, които я коментираха така.

Резултатите ще се готови след 10 дена. Ако имат висока оценка кандидат-студентите могат да не се явят през лятото на редовната сесия и да използват времето за други изпити или да почиват – това е и идеята на предварителния изпит. http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Предварителен изпит по география в СУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди