изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:57 EEST
Името на убития снощи Константин Дишлиев фигурира във фирми, свързани с кредити и недвижими имоти    
Ред и сигурност 28-годишният Константин Дишлиев, който бе застрелян снощи в столицата на излизане от индийския ресторант “Тадж Махал”, е бил известен на полицията. Както “Фокус” съобщи, Дишлиев бе убит снощи около 23 часа, когато излизал от индийския ресторант на ул. “11 август”. Следователи извършиха днес втори оглед на мястото на престъплението.

Мъжът е прострелян с 8 - 10 патрона в главата и тялото. Неизвестен засега нападател е стрелял по Константин Дишлиев, когато той излизал от ресторанта и тръгнал към колата си. Според очевидци убиецът е висок около 1.70, с набито телосложение. Бил е с черна шапка, черно яке и сив панталон. След убийството той избягал със сив автомобил. Още снощи, при първоначалния оглед, дежурната следствено-оперативна група на СДВР, е иззела следи.
Името на убития Константин Дишлиев фигурира в няколко фирми, свързани предимно с търговия и недвижими имоти, показа справка на Агенция “Фокус”.

Агенция “Фокус” припомня:
Константин Дишлиев е роден на 23 март 1977 г. Женен е. Владее английски, италиански, немски. Като свои хобита посочва: пътешествията, екстремни спортове. По повод за създаването на компанията "Прайвът Файнънс Юнион", където той изпълнява длъжността управител в нейна дъщерна фирма, Дишлиев посочва че компанията е създадена след сериозен анализ на търсенето и предлагането на финансов ресурс. След срива на банките преди 7 -­ 8 години законодателството ограничава възможността за даване на кредит като затруднението не е по вина на конкретните хора, които обработват документите. За сътрудниците на Дишлиев тези предпоставки са достатъчни, за да започнат дейността си. Основният им интерес е свързан предимно с финансирането на сделките за закупуване на недвижими имоти. Константин Дишлиев е на мнение, че е трудно в България да се намери финансов ресурс за по-дълъг срок - повече от 5 -­ 6 години ­ на разумна цена.
Една от фирмите, в които Дишлиев е управител – PFU, предлага различна от разпространените в България схеми за жилищно кредитиране. В края на юни 2003 г. той оповестява в медиите схемата на лизинговата компания, където той е управител, както и предлаганите по- изгодните условия за жилищно кредитиране.
Лизинговата компания, макар и да е 100% собственост на банката, е отделно юридическо лице. За такава институция е много по-лесно да оперира на пазара. По думите на управителя на PFU Константин Дишлиев предлаганите от фирмата процедури са облекчени до крайност като не е необходимо доказване на личните доходите. Както при повечето лизингови компании, и при PFU е достатъчно да се попълни формуляр и да се представи лична карта, за да се отпусне заем. Срокът за отпускане на заема е приблизително два дни. Отпуснатите парични средства може да достигнат до 90%, а лихвата да е в размер подобен на този, предлаган от банките, а може и по-нисък. Към юни 2003 г. PFU сключва договори за заеми с 10% годишна лихва. Срокът на изплащане е същия като при банковите кредити като в няко и случаи може дори да е по-дълъг и да достигне до 20 години.
Процедурата по отпускане на заем от банките е доста по-бавна. Тя може да се проточи с месеци, тъй като е необходимо да се установят личните доходи на искащият отпускане на заем, да се направят хонорарни справки и други. Освен това за съответния заем е необходимо да се декларират високи месечни доходи. Това не се изисква от лизинговите компании.
При банковите заеми лихвите варират между 7 и 18 процента годишно, което на практика оскъпява жилището между 10 и 21 на сто годишно. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Името на убития снощи Константин Дишлиев фигурира във фирми, свързани с кредити и недвижими имоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.02 секунди