изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 09:05 EEST
ВАЛЕРИ БОЖИНОВ: ТРУДНО МИ Е ДА КАЖА ДАЛИ СЪЖАЛЯВАМ ЗА ТРАНСФЕРА ВЪВ ФИОРЕНТИНА    
СпортКогато приех да премина от Лече във Фиорентина не очаквах такова развитие на нещата и не предполагах, че може да ми се случи всичко това. Коментарът е на българския талант в състава на “Виолетовите” от Флоренция Валери Божинов.

19-годишният голаджия гостува в обзорното предаване “Доменика Спортива” снощи по италианската национална телевизия Раи Дуе.
“Много ми е трудно сега да отговоря дали съм разочарован от избора си през януари, призна роденият в Горна Оряховица нападател. - По-скоро бих казал, че не съм. Истината обаче е, че не очаквах подобно развитие на нещата и на кариерата ми във Флоренция. Искам да използвам случая сега, за да благодаря много на Лече, на хората в града, на президента, на спортния директор, на Зденек Земан”.
Валери Божинов разкри още, че по време на възстановяването му от контузията е качил килограми, които сега му пречат. “В Лече работехме по много различен начин, от този тук - във Фиорентина, каза българският национал. - Там тренирахме значително повече и изразходвах доста енергия. На всичкото отгоре в продължение на два месеца бях конузен и не можех да работя. Затова сега се налага да отслабвам, за да си върна оптималната физическа форма, в която се чувствам най-добре.
Любимецът на Христо Стоичков добави, че във Флоренция никой дори не смее да си помисли за изпадане на отбора в Серия “Б”. “Нито тифозите, нито ръководството в клуба, нито ние - футболистите желаем това да се случва, каза още българският национал. - Колкото до скудетото на Ювентус - мога да кажа само, че съжалявам, защото не можах да играя в мача ни срещу “бианконерите”. Жалко също, че не успяхме да ги спрем. Трябваше да играем срещу “Старата госпожа” в момент, в който не бяхме в добро състояние. Срещу Милан обаче Фиорентина направи страхотен мач. Не заслужавахме да загубим. Но в отбора на “Росонерите” беше великият Шева, който реши всичко”.          Фокус/НДТ
 


Сходни връзки

ВАЛЕРИ БОЖИНОВ: ТРУДНО МИ Е ДА КАЖА ДАЛИ СЪЖАЛЯВАМ ЗА ТРАНСФЕРА ВЪВ ФИОРЕНТИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди