изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:55 EEST
ЗАПОЧНАХА КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА СЪСТАВА НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ    
ПолитикаВчера бе първата консултация при кмета на община град Добрич Детелина Николова с парламентарно представените партии за уточняване състава на секционните избирателни комисии. "На база решение 85/12.05.2005 г. на ЦИК ние сме длъжни до 30.05. да назначим секционните комисии, като 25 май пък е крайният срок за внасяне на предложенията за техния състав в Районната избирателна комисия" - каза вчера кметът Д. Николова при откриване на консултациите.

Представителите на НДСВ, Коалиция за България, ДПС, ДСБ, ОДС, БЗНС-НС и Новото време се обединиха единодушно около решението в 6-те секции, където избирателите са до 300 души - комисиите да бъдат от по 7 членове, а в останалите 130 секции, където избирателите са над 300 души - по 9 членове. Общината е готова също да образува още две секции - в Следствието и МБАЛ при необходимост. Кметът Д. Николова внесе уточнение, че в тези заведения секции се образуват, когато има 30 и повече души. Представителят на Коалиция за България - Ясен Пенчев /БСП/ поиска една пета от местата за председател и секретар на секционните комисии за своята коалиция. Той единствен гласува с "въздържал се" решението, което приеха всички останали - всички политически сили имат по един представител в комисия, като само НДСВ е с по двама. Останалите места в комисиите се реши да бъдат разпределени пропорционално според броя мандати в 39-ото НС. На математически принцип, ротационно, по предложение на кмета, ще бъдат определени председателите, зам.-председателите и секретарите на отделните секционни комисии.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНАХА КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА СЪСТАВА НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди