изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:15 EEST
Сензация! Newsweek се извини на света    
Новини Публикация в последния брой на американското списание Newsweek, който излезе преди 2 седмици, причини масови протести,

които причиниха смъртта най-малко на 50 души в Пакистан и Афганистан, десетки други бяха ранени.
Антиамериканските демонстрации бяха предизвикани от съобщението на Newsweek, че копие от Корана е било пуснато в тоалетна от американски следователи в лагера Гуантанамо в Куба.
Извинението дойде часове след като Пентагонът заяви, че "Публикацията в седмичника Newsweek относно оскверняването на Корана по време на разпитите на задържаните мюсюлмани във военната база на САЩ в Гуантанамо доведе до взрив на антиамерикански настроения в ислямските страни и подложи на опасност американските въоръжени сили".
“Загиват хора. Те горят американски знамена. Нашите въоръжени сили са в опасност”, заяви на 15 май официалният представител на Министерство на отбраната на САЩ Лоурънс Дерит пред Си Ен Ен, цитирана от "Фокус".
Часове след реакцията на Пентагона Newsweek написа, че се извинява за грешката и изрази съболезнования на жертвите на протестите. Изданието обясни, че разследване на американската армия не е потвърдило съобщението, което е едно от няколко твърдения за оскверняване на корана, поддържани от бивши задържани в Гуантанамо, включително талибани и членове на Ал Кайда. Прегледани били 25 000 документа, но не били открити доказателства за подобни твърдения. А източникът на изданието бил анонимен.
Снимка: Би Би Си

http://www.dir.bg

 


Сходни връзки

Сензация! Newsweek се извини на света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди