изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:44 EEST
ПЛАЩАТ 1720 ЛЕВА ЗА БИЛЕТ ЗА "МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ III"    
ЛюбопитноВ последните минути цената на "черно" за премиерата на "Междузведни войни III - отмъщението на ситите" стигнала до 600 лири за билет (приблизително 1720 лева).

Печатните издания във Великобритания дават на филма една звездичка от общо пет, но отбелязват, че за прожекцията в Лондон билетите свършили отдавна, предаде вчера Би Би Си.
Когато Джордж Лукас започнал да прави първия филм от сагата преди 28 години, той разполагал с едва 11 милиона долара за производството на самия филм и с 4 милиона долара за реклама. Но от тогава до сега, заедно с преиздаването си преди осем години, филмът е спечелил 798 милиона долара. Показаният късно вечерта на 15 май извън конкурса последен филм от сагата се превърна в кулминационно събитие в Кан. Режисьорът Джордж Лукас получи почетна статуетка от ръцете на директора на фестивала Жил Жакоб.
61-годишният Лукас и изпълняващите главни роли във филма актьори Хейдън Кристенсен, Самюел Джексън и Натали Портман бяха посрещнати с овации при влизането им в залата за прожекцията. Сред знаменитостите, присъствали на прожекцията, бе и американската актриса Шарън Стоун. "Отмъщението на Ситите", струва 113 млн. долара и е смятан за най-кървавият от всички досегашни епизоди. Премиерата на 140-минутната лента в Кан на практика изпреварва с 4 дни световната премиера.
"Епизод ІІІ: Отмъщението на Ситите" тръгва по световните екрани, включително и по българските, на 19 май. Очаква се той да донесе най-малко още един милион долара приходи. Досега само от продажбата на билети петте епизода са донесли близо 3,5 млрд. долара. №1 сред тях е първият от новите епизоди с 926 млн., но последвалият го "Клонингите атакуват" е на последно място с "едва" 648 млн. Кадрите с визуални ефекти в последния епизод "Отмъщението на Ситите" са 2151 - шест пъти повече, отколкото в първия филм от 1977 г.
Билетите за българската премиера на "Отмъщението на Ситите", според киноманиаци, е предвидена за 19 май от 01 часа в кино Арена, като цената на билета е 10 лева.
Британският "Обзървър" писа, че след излизането по големите екрани първият епизод на "Star Wars" през 1977 г. донася печалба на създателите си от 20 млрд. долара. Сега последната серия Епизод ІІІ: Отмъщението на ситите, чиято премиера в Лондон вече мина, се очаква да постигне значително по-големи резултати. Ако "Star Wars" беше държава, то нейните 20 млрд. долара биха я поставили на 70-то място в ранглистата по БВП на Световната банка. Това би я наредило след Сирия и Оман, но преди България, Либия и Ливан.dir.bg/НДТ
 


Сходни връзки

ПЛАЩАТ 1720 ЛЕВА ЗА БИЛЕТ ЗА "МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ III" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди