изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:27 EEST
В "ХЕБРОС БАНК" МОЖЕ 2 МЕСЕЦА ДА НЕ ПЛАЩАТЕ ПОГАСИТЕЛНИ ВНОСКИ ПО КРЕДИТ    
НовиниПред НДТ Магдалина Петрова - директор Хеброс банк - Добрич

- Г-жо Петрова, много млади хора се интересуват от възможностите да закупят собствено жилище. Достъпни ли са продуктите от ипотечното кредитиране на банка Хеброс за студенти, например?
- Банката ни има богата гама продукти за закупуване на жилища. Най-новият това е ипотечен кредит "Хеброс дом" с "кредитна ваканция". За него могат да кандидатстват физически лица на възраст над 22 години със средно или висше образование, като едно от условията е да са наети на безсрочен трудов договор. Това означава, че хората, които следват задочно или довършват образованието си могат да се възползват от опцията. При желание на клиента предоставяме възможност за кандидатстване и със семеен доход, което много улеснява младите семейни двойки.
- Какво точно представлява "Хеброс дом" с "кредитна ваканция"?
- Това е ипотечен кредит като минималната сума е 10 хил. лв. или 5 хил. евро и долара. Максималната сума е 75 000 в долари или евро, или 150 000 лв. Обезпечението по кредита е ипотека на жилище. Размерът на кредита е до 80 % от стойността на предложението за обезпечение жилище. Погасяването става на равни месечни вноски или чрез индивидуален погасителен план. Лихвата е постоянна за целия срок на кредита - в евро от 6.95 % годишна лихва. Като допълнително предимство, предлагаме на клиентите си "кредитна ваканция". Всеки може да избере два месеца в годината, през които може да не плаща никакви вноски.
- Каква е процедурата за кандидатстване и с какво трябва да се започне.
- Най-добре е да се започне с набирането на няколко документа - за собственост на имота, актуална данъчна оценка, трудов договор или договор за управление, декларация за липса на тежести варху имота и други. Заплаща се също такса за разглеждане на искането за кредит в размер на 30 лв. Банката определя лицензиран оценител, който прави оценка на имота. Отговор на клиента се дава в рамките на 5 работни дни от подаването на докментите. При разрешаване на кредита до 2 дни след учредяването на ипотеката, клиентът вече разполага със сумата.
- А финансирате ли строителство на нови жилища преди или във фаза груб строеж? Давате ли още предварителни сертификати, които важат за 4 месеца и удостоверяват пред продавача за какъв размер е одолбрен кредитоискателят?
- Както знаете Хеброс банк е вече част от групата на Банка Аустрия Кредитанщалт и HVB, към която от 2002 година принадлежи и Биохим. Колегите предлагат на своите клиенти кредит за поетапно финансиране на строителство на жилища. Предстои обединяване и унифициране на продуктите, предлагани от двете банки, така че съвсем скоро ще бъде предлаган и от център продажби на Хеброс банк. Що касае даването на сертификати - да, все още не сме спрели тази практика. Опитът ни показва, че така клиентите имат гаранция за получаване на необходимите заемни средства и спокойно могат да направят своя избор на жилището, което ще купуват.
- Кои са най-скъпо оценяваните жилищни райони в нашия град? Според Вас, пазарът реален ли е в Добрич?
- Това са апартаменти в центъра, както и новите качествено построени нови монолитни жилищни кооперации. Що се отнася изцяло до пазара на недвижими имоти в града, мога да кажа, че според мен не е много нормална ситуацията. Има много търсене, а предлагането в същото време е много малко. Реално обаче сделки не стават. Смятам също, че спрямо доходите на хората, предлагането е на много високи цени.
 


Сходни връзки

В "ХЕБРОС БАНК" МОЖЕ 2 МЕСЕЦА ДА НЕ ПЛАЩАТЕ ПОГАСИТЕЛНИ ВНОСКИ ПО КРЕДИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди