изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 05:39 EEST
ДЕЙНОСТТА НА ЧИТАЛИЩАТА ОБСЪЖДАТ НА СЕСИЯ В ТЕРВЕЛ    
КултураЗаседание на Общинския съвет на Тервел ще се проведе днес.

Една от точките в дневния ред предвижда разглеждане на информация за дейността на народните читалища на територията на общината, докладната внася зам.-кметът Дияна Илиева. От нея става ясно, че в Тервелско функционират 12 читалища. Нов момент е регистрирането на НЧ "Йордан Йовков" в с. Кладенци. Учредителното събрание се проведе през март, след което бе вписано в регистъра на организациите с нестопанска цел към Окръжния съд в Добрич. В момента тече процедура по задължителното му вписване в регистъра на Министерството на културата и туризма.  Общината трябва да внесе мотивирано искане в културното ведомство за субсидиране на дейността на новото читалище през следващата бюджетна година.
Читалищата на територията на община Тервел се издържат от субсидия,  разчетена по бюджета на общината и разпределена по утвърден от културното министерство и чрез приходи от членски внос, наеми, от курсове, школи и от дарения, става ясно още от информацията. Всички читалища  получават възможност за изява на работещите към тях групи и състави в рамките на организирани от общината културни прояви. През 2004 и 2005 г. ОбС в Тервел одобри общински културен календар, в който са включени и прояви на читалищата в общината. Те осъществяват постоянен обмен на информация и добри практики помежду си чрез  инициирани от общината регулярни срещи на читалищни секретари, специалист култура и ресорен зам.-кмет.
На сесията днес ще бъде представена информация относно развитието на мобилизационната система в България и изграждането на Национална гвардия. Съветниците ще приемат отчет за изпълнението на решенията на ОбС за м.г. Предстои да бъде взето и решение за вписване в почетната книга на община Тервел на имената на граждани със заслуги в областта на образованието и културата.

 


Сходни връзки

ДЕЙНОСТТА НА ЧИТАЛИЩАТА ОБСЪЖДАТ НА СЕСИЯ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди