изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:30 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 18 май

София. Две бързи полицейски производства срещу грабители са образувани в Шесто РПУ. В понеделник по обед автопатрул задържал 23-годишния К.Д., известен на органите на реда. Униформените се отзовали на сигнал за помощ, подаден от 17-годишна девойка, от която непознатият за нея нападател отнел мобилен телефон “Нокиа” на кръстовището на булевардите “Гоце Делчев” и “Цар Борис Трети”. Друг полицейски екип заловил 40-годишния криминално проявен Р.И. минути след като на тролейбусна спирка  насила задигнал от 80-годишна жена найлонова торбичка с пари и документи. Двамата извършители на грабежите са задържани под стража за 72 часа.
Бързо разследване водят служители на Осмо РПУ срещу автокрадец, заловен на местопрестъплението. На 16 май, около 21.30 часа, след като с очите си видял как някой се опитва да открадне фолксвагена му от паркинг пред жилищен блок в комплекс “Дружба”, 22-годишен столичанин позвънил на телефон 166 в СДВР. След светкавична реакция на патрулите в района бил задържан 29-годишният Ю.П., неизвестен досега на полицията.
В обсебване на чужда вещ – престъпление по чл.206 от НК – е уличена 24-годишната Ц.Б. от София. Тя взела за временно ползване мобилния телефон на 54-годишен мъж, след което го предала в заложна къща срещу 100 лева. Апаратът е намерен и иззет от криминалистите, на Ц.Б. е наложена мярка “подписка”.
В понеделник 30-годишен мъж подал жалба в Пето РПУ, че станал жертва на грабеж. Разказал, че около 2 часа през нощта двама непознати позвънили на входната врата на апартамента му в жк.”Левски-Г” и след като отворил, му нанесли побой. Докато лежал безпомощен на пода, те задигнали телевизор, електрически трион и перфораторна машина. Два дни работили криминалистите от Пето РПУ и установили, че екшънът е измислен от Д.М., за да оправдае пред работодателя си липсата на скъпите инструменти, които бил продал. Уличен е в лъжесвидетелстване и материалите по случая са предадени на прокуратурата за образуване на предварително производство.

РДВР-София. Криминалисти от РПУ-Самоков разкриха грабител, нападнал гръцкия гражданин Д.К. на 14 май, около 12 часа в центъра на града. Нападателят повалил потърпевшия на земята и му отнел портфейл с 250 евро, 80 лева и кредитни карти. При падането чужденецът ударил главата си и бил закаран в местната болница, където му оказали медицинска помощ. Изписан е на следващия ден. При предприетите оперативно-следствени действия е установено, че осъжданият за грабеж самоковец  М.М./24 г./ е уличеният за нападението, а самият той се укрива в с. Злокучене, община Септември. След неговото задържане, му е наложена полицейска мярка за 24 часа, а по-късно за 72 часа.Изготвено е искане за вземане на постоянна мярка.По случая се води следствено дело.

Стара Загора. Главен сержант от РПУ-Казанлък остана невредим след стрелба по него при изпълнение на служебните му задължения. Вчера, около 18.15 часа, докато изяснявал случай в района на местността “Бадемлъка” във вилната зона на Казанлък, край полицая се чули изстрели от огнестрелно оръжие. На място е задържан 46-годишният казанлъчанин Р.В., от който е   иззето газово  оръжие пистолет марка "Blow Magnum" модел 2002, кал. 9мм. При извършеният оглед на местопроизшествието са намерени и  иззети  шест боеприпаса, гилза и мишена. Изясняването на случая продължава в РПУ – Казанлък.
Старозагорец опитал да подведе полицаи от РПУ, че автомобилът му е откраднат. На 16 май 24-годишният собственик  заявил, че неизвестен отнел личния му лек автомобил "ВАЗ". При проведените оперативно-издирвателни действия бързо е изяснено, че тъжителят продал автомобила си  без да прехвърли собствеността  върху купувача. По-късно за да отрегистрира данъчно колата  и да се освободи от бъдещи задължения, а може би и от страх от отговорност при евентуално извършване на  престъпление  с нея, младежът опитал да заблуди полицаите, че автомобилът е откраднат.

Бургас. Мним брокер на недвижими имоти измамил кандидат-наемателки от Бургас. Сигнал за случката е получен вчера във Второ РПУ в града. Младите дами - на 24 и 26 години, се оплакали, че били измамени от него с 760 лева. Потърпевшите  приготвили сумата за да наемат апартамент в бургаския комплекс “Братя Миладинови”, който им бил предложен от “агента”за отдаване под наем. Мъжът взел парите, но впоследствие клиентките установили че са излъгани. Работата по случая продължава от служители на Второ РПУ Бургас.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди