изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:25 EEST
ДАНИЕЛА ПЕЛОВСКА НАПУСНА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ    
Политика Според нея, в момента синята партия е в тежка фаза на кома. В момента СДС се завръщал към периода 1992-1994 г. и развявала , разпокъсания байрак на противопоставяне с Русия.

След като през април Даниела Пеловска напусна комисията за подбор и подготовка на кадри, вчера тя обяви че излиза от Националния съвет на Съюза на демократичните сили и от партията въобще. Първи журналистите научавали за решението й, защото нямало желание отстрана на ръководството на синята партия да свика заседание на НС. Лидерът Надежда Михайлова също щяла да научи от медиите. Д. Пеловска каза, че е имала предложение да оглави листата за Добричка област. "Не го правя заради неучастието в листи... Аз дадох 15 години от живота си за една кауза".

"Вместо да отвори прозорците широко, ръководството отвори голямата порта, през която на бял кон се върнаха всички клиентелисти, напуснали СДС в най-трудните моменти" - каза Д. Пеловска и добави, че структурите на синята партия в цялата страна са разбити. В последните месеци се наблюдавал отказ от идеите на СДС. В момента партията се завръщала към периода 1992-1994 г. и развявала разпокъсания байрак на противопоставяне с Русия.

Според нея, коалицията ОДС е безпринципна като една от причините за това, е че към СДС са се прикрепили субекти без електорат и авторитет, чиито основен интерес е желанието за лично уреждане на власт. Парламентарните избори трябвало да бъдат базирани на ясна програма, която да разрешава конкретни проблеми, а не спор за това кой да царува вдясно. "Преди три години стартира инициативата "СДС слуша България!". Явно някои хора са слушали България с тампони в ушите" - заяви още Д. Пеловска. Тя подчерта, че това ръководство на партията ще има грях не само пред СДС, а и пред цяла България: "Не желая да участвам в подобен цирк и акт на лицемерие".

"Това днес е голямо усилие от моя страна. Много съм страдала за тази кауза. От СДС не съм получила нито стотинка, нито постове. СДС беше паметта на баща ми, който се молеше да доживее деня на изборите, за да си пусне синята бюлетина" - каза също Д. Пеловска. Тя коментира още, че през 1999 г. СДС е имал реални шансове да спечели местните избори, но вътрешната опозиция е провалила, гласувала и финансирала други партии.

"В момента СДС е в тежка фаза на кома... Моето разочарование е от националната ръководство, начело с Надежда Михайлова. Те ще носят историческата отговорност за загробването на СДС" - каза още Д. Пеловска. НДТ

 


Сходни връзки

ДАНИЕЛА ПЕЛОВСКА НАПУСНА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди