изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:05 EEST
КУТИЯ ЗА МНЕНИЯ НА ГРАЖДАНИ ЩЕ ИМА БЮРОТО ПО ТРУДА    
ОбществоКутия за мнения на граждани ще бъде поставена в дирекция "Бюро по труда" в Добрич, съобщи вчера на пресконференция Жанета Белчева - началник сектор "Работа с клиенти".

 Такива кутии имало във френските агенции, в тях постъпвали предложения, мнения и др., които не били анонимни. До края на деня гражданинът получава отговор. "Така той вижда, че се зачита мнението му" - коментира Ж. Белчева. В това са се уверили на място специалисти от дирекция "Бюро по труда" в Добрич, които миналия месец бяха на обмяна на опит във френския град Тарнос. Визитата им бе в рамките на проект "Обмен на опит с местните служби по заетостта от ЕС за повишаване на професионалните компетентности", финансиран по програма "Леонардо да Винчи".
Ж. Белчева съобщи, че след работното посещение във Франция и запознаването с техния опит в сферата на заетостта, БДТ ще направи няколко предложения за нововъведения до Агенцията по заетостта към МТСП. Част от тях са свързани с промени в самата дирекция в Добрич, а друга - на национално ниво и изискват законодателни промени и допълнителни средства. Едно от нововъведенията на местно ниво е именно кутията за сигнали. Друго, което е впечатлило добричките специалисти, е прехвърлянето на работници, заети в сезонни дейности, от един работодател при друг. Така се осигуравала максимална заетост, окято понякога била целогодишна. ДБТ ще инициира среща с ръботодатели от региона, за да ги запознае с този метод на работа. Специалистите от дирекцията смятат да пренесат френския опит и в изграждането на кът за самоинформиране на безработните. В национален мащаб те ще предложат да бъде направена оптимизация на компютърната техника и на софтуерните продукти с цел премахването на хартиените носители в работата им. Ще предложат служителите в дирекцията да имат време за самоусъвършенстване - два следобеда месечно, в които да бъдат подобрявани междусекторните връзки. Те ще поискат още обособяването в дирекциите на стая за временен отдих на служителите и др.
На пресконференцията директорът на ДБТ Васил Сивков представи района, който са посетили. Той бил на около 3 500 км от Добрич и бил предимно селскостопански. Стана ясно, че във Франция агенциите, подобни на ДБТ, се занимават единствено с посредничество между безработни и работодатели. Финансирането, обученията, регистрацията на хората без работа били дейност на синдикатите, които получавали отчисленията за безработица.

 


Сходни връзки

КУТИЯ ЗА МНЕНИЯ НА ГРАЖДАНИ ЩЕ ИМА БЮРОТО ПО ТРУДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди