изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:10 EEST
ПРОТЕСТНА СРЕЩА НА КМЕТОВЕТЕ ОТ ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Общество

Ако до 7-8 дни не бъде получен положителен отговор, ще бъдат предприети действия за организиране на граждански неподчинения, включително блокирането на пътя ГКПП Кардам – Ген. Тошево. Такива действия ще предприемат и жителите на Дуранкулак.  



Вчера в Генерал Тошево бе проведена протестна среща на кметовете и кметските наместници с шефа на Агенция “Пътища” г-н Дочев. Остро беше поставен въпросът за изключително лошото състояние на пътищата в цялата община. Някои от тях, като Генерал Тошево – Изворово – Красен – Лозница, Кардам – Спасово, Генерал Тошево – Балчик, в района на Спасово и много други отдавна са непроходими. Г-н Дочев обясни кои пътни отсечки са предвидени за ремонт и по колко средства са предвидени за тях. Сумите обаче са повече от смешни. Например, за пътя Генерал Тошево – Лозница са предвидени 526 000 лв. С тях можело да се преасфалтират около 3-4 км. А има пътни отсечки, които изобщо не са в сметките за ремонтни дейности.

    Търпението на хората от общината отдавна се е изчерпало. Още повече, че се заделят средства за ремонт на пътища, водещи за морето, а за там, където се ражда хлябът на българина, никой не мисли. Отново се чуха гласове, че ще се блокират пътищата и никой кандидат-депутат няма да бъде допуснат в селата за предизборни срещи. В крайна сметка бе взето решение (в отсъствието на г-н Дочев), за протестна декларация, която ще бъде изпратена до съответните институции, от които зависи решаването на този нетърпим проблем. Ако до 7-8 дни не бъде получен положителен отговор, ще бъдат предприети действия за организиране на граждански неподчинения, включително блокирането на пътя ГКПП Кардам – Ген. Тошево. Такива действия ще предприемат и жителите на Дуранкулак.  

 

Дяко ДЯКОВ

 


Сходни връзки

ПРОТЕСТНА СРЕЩА НА КМЕТОВЕТЕ ОТ ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди