изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:52 EEST
Първанов на аудиенция при папа Бенедикт ХVІ    
Новини  Българска делегация, начело с президента Георги Първанов, заминава на двудневно официално посещение във Ватикана и Рим.


Във Ватикана държавният глава ще има аудиенция при папа Бенедикт ХVІ. Първанов е третият държавен глава, след президентите на Италия и ЮАР, който се среща с новия папа.
Той ще разговаря също така с държавния секретар на Ватикана кардинал Анджело Содано и ще се поклони на гроба на Папа Йоан Павел Втори в Базиликата на Ватикана.

Довечера в българското посолство в Италия ще се състои прием по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на визитата президентът Първанов ще разговаря и с великия магистър на Малтийския суверенен военен орден принц Фра Ендрю Бърти.

През втория ден от посещението българската делегация ще се поклони на гроба на Свети Кирил в базиликата “Сан Клементе” в Рим. В двора на базиликата президентът Георги Първанов ще се срещне с представители на българската православна общност.
Той ще поднесе цветя на българската плоча в базиликата “Санта Мария Маджоре”, където Свети Кирил е представил и получил признание на славянските книги.

В официалната делегация, водена от президента, са поканени зам.-председателката на НС Камелия Касабова, министърът на образованието и науката Игор Дамянов, Доростолски митрополит Иларион, Софийско-Пловдивски епископ Георги Йовчев, писателят Недялко Йорданов, режисьорът Рангел Вълчанов, ръководителят на Детския радиохор Христо Недялков, певецът Никола Гюзелев, директорката на Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език Величка Велянова, главният редактор на в. “24 часа” Венелина Гочева, главният редактор на в. “Труд” Тошо Тошев, главният редактор на в. “Стандарт” Тома Томов, журналистката Велислава Дърева, ректорът на СУ “Св. Климент Охридски” проф. Боян Биолчев, ръководителят на клиниката по гастроентерология в болница “Царица Йоана” и председател на Съюза на учените в България проф. Дамян Дамянов, Франц Коков - кмет на гр. Раковски.
ДИГИТАЛНА ФОТОГАЛЕРИЯ ВАТИКАНА/VATICANA >>>
 


Сходни връзки

Първанов на аудиенция при папа Бенедикт ХVІ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди