изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:59 EEST
* XVII ЕВРОПЕЙСКИ ПОП-РОК КОНКУРС "САРАНДЕВ"    
Култура


ГЕОРГИ ДАНЧЕВ ОТ ДОБРИЧ ВЗЕ ГРАНД ПРИ


Наградата му бе връчена от Даниел Вълчев. Освен лауреатите, за добричлии пяха още Стенли, Б.Т.Р. и Янис Папаянис



Добричлията Георги Данчев грабна голямата награда на 17-ото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев". Отличието му бе присъдено от жури, председателствано от Йорданка Христова. На първо място в първата възрастова група е Татия от Грузия, втора е Монислава Николаева от Силистра, а трети награди получиха Толеген Ракхимбаев от Казахстан и Рут Неделчева от Пловдив. Добричкият дует Стоянка Неделчева и Александър Байчев получи първа награда във втората възрастова група. Втора е Гергана Коева, също от Добрич. На трето място журито класира Анна Сергеевна от Русия и Валентина Христова от Добрич. В третата възрастова група първа е Мария Бъчварова от Пловдив, втори - Теодор Иванов от Стара Загора, а трета Кремена Цанева от Търговище. Първите двама получиха и специалната награда на Българското национално радио - продуциране на песен.
Специалната награда за артистичност и наградата "Щедро сърце" на дамски клуб "Майчина грижа" бе дадена на Оснат Койнов от Израел. Специална награда от кмета на Каварна Цонко Цонев получи Лия Георгиевна от Русия.
С много емоции и бурни аплодисменти за талантливите изпълнители преминаха награждаването и галаконцертът на лауреатите. Сред гостите бяха народният представител Енчо Малев, зам-председателят на НДСВ и председател на комисията по евроинтеграция Даниел Вълчев, областният управител Иван Иванов, кметът на Добрич Детелина Николова, кметът на Каварна Цонко Цонев и др. Гранд При на Георги Данчев бе връчена от Даниел Вълчев.
Специалното табло с послание против дрогата, което е с дължина около 30 метра и е кръстено "Белия път на живота", бе предадено от кмета Детелина Николова на Весела Райчинова от Израел. 
Публиката в залата на драматичния театър отново бурно аплодира лауреатите на конкурса, които изнесоха галаконцерт. За добричлии пяха още Стенли, Б.Т.Р. и Янис Папаянис от Гърция.
 


Сходни връзки

* XVII ЕВРОПЕЙСКИ ПОП-РОК КОНКУРС "САРАНДЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди