изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:55 EEST
РАСТЕ БРОЯТ НА НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ    
Ред и сигурностРасте броят на престъпленията, извършени от непълнолетни, съобщи директорът на Окръжната следствена служба Атанас Атанасов.

 През 2004 г. 307 в Добричка област деца са станали автори на престъпни деяния, докато през предходната година са били 235. Маловръстните най-често извършвали кражби.
С 66 са намалели делата на производство през април, каза още А. Атанасов. През месеца са приключили 187 дела, от тях 93 предварителни производства са с мнение за съд, като по тях девет лица са с мярка "задържане под стража". С мнение за прекратяване са приключили 76 дела, а 18 - с мнение за спиране. В момента в следствените арести на Добрич и Балчик са задържани 14 лица, срещу които се водят следствени дела за кражби, грабежи, убийства и опит за изнасилване.
Средно по около 30 дела работи в момента всеки следовател, но има и такива с по 60. А. Атанасов обясни, че с новите изменения на НПК от 14 април  следователите вече няма да разследват притежанието и разпространението на наркотици, изнасилванията, длъжностните присвоявания. На тях обаче им се възлагат пътно-транспортните произшествия с щети. През април служители на ОСлС са посетили 29 произшествия.

 


Сходни връзки

РАСТЕ БРОЯТ НА НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди