изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:51 EEST
65 ГОДИНИ С ИМЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ    
ОбразованиеС поредица от прояви ще отбележи годишнината добричкото училище, което носи името на великия българин


До 1940 г. днешното основно училище "Христо Ботев" в Добрич е било румънска търговска гимназия. Самата сграда е строена през 1926 г. Името, което носи и до днес, учебното заведение получава през 1940 г. В момента в него се обучават около 700 деца - от 1 до 8 клас. Неговите възпитаници традиционно печелят призови места на олимпиади, конкурси и състезания, подчерта директорът Нели Торбатова. Последните големи отличия са за Боян Черкезов /7 кл./ - първо място на областните олимпиади по математика и химия, Илия Петков /4 кл./ - първо място на областния кръг по математика и на математическото състезание "Европейско кенгуру 2005", Атанас Ивелинов /2 кл./ - първо място на шахматен турнир, и много други.
Училище "Христо Ботев" е носител на първа награда за принос в модерните практики за училището, присъдена от Фондация за реформа в местното самоуправление, каза още Н. Торбатова. Във връзка с работата на европейския клуб към учебното заведение е получено поздравително писмо от Красимира Василева - председател на Националното сдружение на българските европейски клубове. А ръководителят на клуба и двама от участниците в него са получили първите символични европейски паспорти.
На 30 май - по повод празника в училището, ще гостува председателят на фондация "Христо Ботев" Боян Ботйов. В програмата по повод годишнината е предвиден и празник под наслов "За да ни има" - вечерта на 1 юни в зала "Добрич". А на следващия ден - 2 юни, той ще продължи от 11 ч. в двора на училището.
 


Сходни връзки

65 ГОДИНИ С ИМЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди