изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 08:14 EEST
Цял свят днес гледа французите    
Европейски съюз Тази сутрин в 8 ч. местно време (9 ч. бълг.време)започна референдумът във Франция за конституцията на Европейския съюз.

Повече от 40 млн. френски избиратели днес гласуват с "да" или с "не" за текста, по който ще се ръководи разширеният Европейски съюз. Конституцията трябва да бъде ратифицирана от всичките 25 страни-членки на Съюза, досега 9 са гласували "за".
Избирателните секции в страната ще затворят врати в 20 ч. (21 ч. бълг. време) освен в Париж и Лион, където гласуването ще продължи още два часа.
В съответствие със закона първите прогнозни резултати се очакват към 22-23 часа. Според последните допитвания в петък, 27 май, противниците на конституцията са мнозинство и се очаква тя да бъде отхвърлена с 51 до 56% от гласовете, предаде АФП, цитирана от "Фокус". Евентуално отхвърляне на конституцията ще има тежки икономически последици за Европа, предупредиха експерти. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Цял свят днес гледа французите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди