изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 20:07 EEST
МЕЖДУНАРОДНИ МЕДИЙНИ СЪБИТИЯ' 2005    
Любопитно

СТАРТЪТ Е ДАДЕН

С мощна заря и фоейрверки, които осветиха нощното небе на Албена, в сряда вечерта бе даден стартът на Международните медийни събития. Петминутната канонада сгря поизмръзналите участници и гости на най-големия медиен форум.
Президентът на Фондация „Телевизионен свят" Георги Кузмов пръв се престраши да извиси глас на импровизираната сцена, наречена „Пиано бар на звездите" . „Пея фалшиво и жена ми ми е забранила да го правя вкъщи" - пошегува се Кузмов, преди да даде думата на президента Стефан Делайе, за да открие официално събитията.



ЕТНО

15 печатни, 9 радио- и  7 телевизионни програми участват тази година в категорията за етнос на  фестивалите от Международните медийни събития в Албена, съобщи директорът на етническата програма Невена Праматарова.
По думите й най-активна сред телевизиите е БНТ, Би Ти Ви тази година не участва, а "Нова телевизия" никога досега не е участвала. Най-много са печатните издания на ромите, а БНР е най-активно сред радиостанциите.
Догодина етническата категория може да влезе и в уеб фестивала, каза Праматарова. Етническата категория е за четвърта поредна година на фествалите в Албена. Първоначално е само в рамките  на  радиофестивала, от 2003 г. обхваща и телевизиите, а миналата година - и печатните издания.
За първи път в Албена ще се състои национална  презентазия на радио, телевизионни и печатни издания, посветени на етническите проблеми и толерантност. В нея ще участват 30 журналисти от цялата страна.

РАДИОФЕСТИВАЛ

Няма участници в категориите за спорт и "Анализ и коментари" тази година на Радио фестивала, съобщи координаторът  Калин Кирилов.
Въпреки това, един от най-активните участници е радио "Спорт", има много музикални програми. Програмите на БНР - "Хоризонт" и "Христо Ботев", както и "ФМ+" по традиция представят много от своите предавания, добави той.
Общо 52 програми на 16 български радиостанции участват на фестивала.

АЛБЕНА - КАН НА БАЛКАНСКИЯ РЕГИОН
Това заяви Олга Лозанова, директор на пазара на тв програми

Изложението и пазарът на тв програми  на медийния фестивал в Албена да се превърне във втори Кан за балканскя регион. Това е целта на директора на изложението Олга Лозанова. "За съжаление, все още не се осъществява реален пазар, защото има слаб интерес от страна на продуцентите, но е добре, че образоваме и възпитаваме в тази посока" - допълни Лозанова. Първа крачка към международно участие е представителният щанд на медийния фестивал от Украйна. 
В Албена своя продукция показват и фирми за тв декори, осветление, тв стативи и др. БНТ, Нова тв, както и световните програми "Дискавъри", "Риалити тв", "Анимал планет" и други също показват най-добрите си продукти през годината.

142 НАРУШЕНИЯ В ТВ РЕКЛАМАТА Е УЛОВИЛ СЕМ

142 нарушения в излъчването на реклама е уловил Съветът за електронни медии (СЕМ) за 3 години и половина, от 2002 г. насам. Най-честите злоупотреби са за реклама, нарушаваща целостта на ТВ предаванията и за рекламни блокове, излъчвани по време на филми по-рано от 45 мин. след началото на филма. 
По последните два текста, вписани в Закона за радиото и телевизията, са издадени 55 нарушителни постановления.
Това са данните, които обяви Веселина Петрова от правния отдел на регулаторния орган по време на конференция на тема "Обществените ангажименти на операторите и границата между потребилската информация и рекламата" в рамките на фестивала "Международни медийни събития" в Албена.

 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИ МЕДИЙНИ СЪБИТИЯ' 2005 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди