изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:35 EEST
Шах и мат!!!    
СпортБългарският национален отбор по футбол загуби като домакин от Хърватска с 1:3 в световна квалификация от Група 8, с което загуби всякакви шансове за класиране на Мондиал'06.


Както и се очакваше, трибуните на стадион "Васил Левски" бяха почти препълнени, а феновете на националния отбор на България , облечени в цветовете на националния флаг, създадоха уникална атмосфера преди и по време на мача.

Българите започнаха по-активно мача и добиха правото да изпълнят пряк свободен удар още във втората минута, но малко не достига на Димитър Бербатов да засече последвалото центриране от левия фланг.

Нашите овладяха средата на терена, но не можеха да създадат сериозни голови положения пред вратаря Бутина.

Хърватите поведоха при първата си сериозна опасност в 19-та минута. Кранчар изведе в коридор Бабич, който с удар по земя в близкия ъгъл простреля Димитър Иванков.

Голът смути възпитаниците на Христо Стоичков, които започнаха да разиграват безидейно топката в средата на терена без по никакъв начин да застрашават вратата на гостите.

В 30-та минута Бербатов имаше възможност да изравни, но ударът му с глава мина над напречната греда. В ответната атака Иванков предотврати второ попадение, когато спаси топовен шут от воле на Кранчар, който бе оставен абсолютно непокрит в наказателното ни поле.

В 34-та минута Бербатов имаше златен шанс за гол, но Нико Ковач се хвърли в краката му в последния момент и му попречи да нанесе точен удар от чиста позиция. Малко по-късно нападателят на Байер (Леверкузен) си изкара глупав жълт картон за оспорване на съдийско решение и ще бъде наказан за предстоящото гостуване на Швеция.

В 43-та минута Бербатов отново бе на върха на българската атака, но стреля в страни от вратата, след като бе изведен в добра позиция от Радостин Кишишев.

Това бе всичко по-интересно за първото полувреме и хърватите се оттеглиха с гол аванс на почивката.

Преди началото на втората част Стоичков направи една промяна в българския отбор, като извади Георги Иванов и на негово място пусна Валери Божинов.

Българите отново имаха териториално преимущество и в 50-та минута Бербатов не можа да засече прострелно центриране на Мартин Петров от пряк свободен удар.

В 55-та минута Кранчар пропусна добра възможност за хърватите, след като стреля неточно от опасна позиция.

Само четири минути след това гостите предрешиха изхода на мача. С няколко паса те стигнаха до наказателното ни поле, Олич върна топката към защитника Тудор, който не остави никакви шансове на Иванков.

В 63-та минута Валентин Илиев имаше шанс да намали резултата след ново центриране от фаул на Мартин Петров, но ударът на бранителя мина в страни от вратата на Бутина. В 67-та минута страничният съдия спря голова атака на българите със спорна засада.

В 73-та минута нашите все пак върнаха един гол чрез Мартин петров, който изпълни перфектно пряк свободен удар с левия крак.

Българската радост обаче трая само шест минути. Кранчар преодоля Илиян Стоянов, излзезе очи в очи с Иванков и хладнокръвно го преодоля с удар по земя

До края на двубоя гостите нямаха проблеми да задържат аванса си и направиха важна крачка към класирането им за Мондиал 2006.

Състави:

България: Иванков, Кишишев, Кирилов,В. Илиев, Стоянов, Янков, Георгиев, М. Петров, С. Петров, Г. Иванов, Д. Бербатов

Хърватска: Бутина, Сърна, Шимонич, Р. Ковач, Тудор, Бабич, Пършо, Н. Ковач, Томас, Олич, Кранчар
http://topsport.bg
 


Сходни връзки

Шах и мат!!! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.92 секунди