изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:47 EEST
Разбихме Франция с 3:0 в Световната лига    
СпортБългарският национален отбор по волейбол най-после напомни, че е сред най-силните на планетата като постигна категорична победа с 3:0 (24:26, 19:25, 15:25) гейма над Франция в Нант в среща от втората седмица на Световната лига.


До мача играчите на Мартин Стоев имаха отчайващ баланс от три поражения, но успяха да стъпят на краката си и да разбият французите. Българите можеха да стигнат до успеха и в мача в петък, но тогава отстъпиха с 2:3 гейма и 13:15 в тай-брека. Другите два тима в групата Италия и Куба играят на 5-и юни.

Треньорът Мартин Стоев реши да направи промени и като титуляри започнаха Данаил Милушев на мястото на Владимир Николов и Красимир Гайдарски вместо Евгени Иванов.

Това даде резултат и първият гейм започна перфектно с два аса на Матей Казийски за 5:3, но отново ахилесовата пета на българите - посрещането - позволи на Франция да изравни с точки на Зобо-Лебе. Казийски обаче се разигра в атака и даде аванс на българите при техническото прекъсване, а след това френското поемане на свой ред се пропука и се стигна до 18:15 за "лъвовете".

Мистоко, който замени Арди-Десурсе, се включи успешно, а Венсан Монмеа закова два блока за 22:22. Французите спасиха два гейм-бола, но в крайна сметка се предадоха при 26:24. След три грешки в нападение на българите, домакините поведоха с 5:2.

Постепенно обаче резултатът се изравни при 9:9, а след това блокът на волейболистите на Мартин Стоев заработи и донесе преднина за 12:9 и 14:11. Гейле се опита да възстанови равенството с добри атаки, но до обрат не се стигна и дори влизането на Мистоко този път не помогна на "петлите", които загубиха с 19:25.

В третия гейм Льомарек замени Пуйол като разпределител, но неговите съотборници продължаваха да грешат и разликата започна да се увеличава главоломно в полза на българите.

Треньорът Филип Блане се опита да разбие играта с прекъсвания и смени, но не успя и се стигна до 20:15 за Пламен Константинов и компания. След това последваха пет поредни точки и България затвори гейма с 25:15 и мача с 3:0 с убийствена блокада срещу Венсан Монмеа.
http://topsport.bg
 


Сходни връзки

Разбихме Франция с 3:0 в Световната лига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди