изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:18 EEST
МЕЖДУНАРОДНИ МЕДИЙНИ СЪБИТИЯ АЛБЕНА'2005    
Туризъм

ОБЯВИХА НАГРАДИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ МЕДИЙНИ СЪБИТИЯ АЛБЕНА'2005



ОБЯВИХА НАГРАДИТЕ НА ПРЕС ФЕСТИВАЛА

Вестник "Пари" получи наградата в категория "Всекидневници" на Прес фестивала в рамките на Международните медийни събития "Албена 2005". Вестник "Дума" остана без приз, но беше отличен от журито заради промените, които се провеждат и продължават да се провеждат в изданието. Най-добрият седмичник е в. "Политика". При регионалните вестници първа награда е за бургаския "Черноморски фар", а втора е за хасковския "Марица". За трета поредна година сп. "Тема" взе отличието в категорията "Седмични списания". Най-доброто месечно издание е "INTRO". Наградата за списание, което излиза веднъж в годината, е за "Икономист". Специалната награда на Прес фестивала е за сп. "Паралели".

ВЕСТНИК "АРДИНСКИ ГЛАС" - С НАГРАДА ОТ АЛБЕНА

Вестник „Ардински глас” е победител в конкурсната категория за отразяване на етническите групи в обществото. Отличието се дава на печатно издание за етническите групи и етническата толерантност на прес фестивала в рамките на Международните медийни събития в Албена.

„Ардински глас” е отличен за успешния си опит като регионално издание с ясно изразена толерантна позиция към етническите групи, с достъпни четива, разнообразие на теми и жанрове.

Жури с председател Самуел Леви дава втора награда на вестник „Еврейски вести” - за професионалното му списване, за обновения му графичен дизайн и разнообразието на теми с етническа насоченост.

Трета награда е за списание „О рома” заради пъстрото му съдържание и успешното подреждане на материалите, които са достъпно поднесени.

Две поощрения се дават на списание „Отвътре” – за професиоанализъм, и за в. "Ереван" - за сполучливия му поглед към всекидневието на общността.

WEB ФЕСТИВАЛЪТ ПРИКЛЮЧИ

Победители в съответните категории станаха: Финанси и банкиране - www.bulstrad.bg; Личности и знаменитости - www.rainakabaivanska.net; Общества и портали - http://lex.bg; Корпоративни - www.mini.bg; Култура, изкуство и портфолио - www.alphadesigner.bg; Образование - www.uwekind.com; Е- търговия - www.misskapriz.bg; Е-правителство - www.evropa.bg; Е-услуги - www.host.bg; Списания и Е-Zines - www.dnes.bg; Организации - www.csees.net; Персонален сайт - награда не се присъжда; Малки и средни предприятия - www.kolevikolev.com; Спорт и свободно време - www.mtelmasters.com; Туризъм - www.usitcolours.bg; Специална награда на журито - www.orgachim.bg

 

ИТАЛИЯ ВЗЕ ГОЛЯМАТА НАГРАДА И ПЪРВА НАГРАДА ЗА КАБАРЕ НА ФЕСТИВАЛА ЗА ЗАБАВНИ ПРОГРАМИ

Италия взе голямата награда на фестивала за забавни програми в Албена, предавания на Би Ти Ви получиха четири първи награди

Италия взе голямата награда и първа награда за кабаре на фестивала за забавни програми в Албена. В продукцията на РАЙ участва групата „Osiris”. В Италия отиват още пет първи награди. В конкурса участват общо шест италиански предавания. Фаворитите са в категории комедии – „Sweet India” на РАЙ (разказ за едно смесено индо-италианско семейство), риалити шоу – „Che Sara`Sara`”, музикални програми – „The soul and the form” (концерт класическа музика в памет на Гофредо Петраси). Италианец взима и награда на журито за най-добър продуцент.

Специалната награда на журито е за „Шоуто на Слави”, което е победител и в раздел „Ток шоу”. Водещият Слави Трифонов е отличен за видеоклипа към песента си „И без тебе”. „Вот на доверие” на Би Ти Ви е фаворит на журито сред тв игрите, а „Иначе” – друго от предаванията на Би Ти Ви, е отличено в категория „Арт и моден дизайн”. Единственото наградено предаване на „Нова телевизия” е „Животните представят” в раздела „Детски програми”. Телевизия „ММ” е номер 1 при концертите с шоуто „ММ unplugged”, заснето пред 500 зрители и с участието на български изпълнители. БНТ няма наградени предавания на този фестивал, в който участваха над 30 програми от България, Италия и Украйна.

НАЙ-ДОБРИТЕ В МЕДИЯ-ПЛАНИРАНЕТО

Този фестивал се проведе за първи път в рамките на Международните медийни събития. Лично президентът на форума Стефан Дюлайе води церемонията по награждаването

В категорията „Избор на нестандартна медия” призът отиде при агенцията Media com от Братислава - за рекламната кампания на Visa. Те ще си получат наградата по пощата, тъй като нямат представител на фестивала.

В категорията „Нестандартно решение за използване на стандартна медия” беше отличен българският клон на New moment/New ideas. В последната категория – „Автопромоции, PR и реклама на медийни продукти”, наградата отиде при списание „9 месеца” - за кампанията „На училище с „9 месеца”.

РАДИО „БЪЛГАРИЯ” С ПРИЗ ЗА НАЙ-ДОБРА ПРОГРАМА

Радио „България” получи високото отличие за най-добра програма, представена на радио фестивала в Албена. Медията се състезава с предаването „Час за семейството”. В оспорвания конкурс участваха 56 предавания на 20 радиа. За най-добре построено обзорно информационно предаване призът бе присъден на радио „Дойче веле”. В категория новини спечели програма „Хоризонт” с вечерния си осведомителен бюлетин от 25 април т.г. Радио „НЕТ” бе наградено за най-добро разследване. Най-много е разсмивало слушателите радио “FM+” с „Детмаг”, прецени журито и му връчи отличието за най-добро хумористично предаване. „Вечерен тромпет” на радио „Варна” е най-стойностно в културната тематика. “All Time Jazz Masters” на “Jazz FM” пребори конкуренцията при музикалните програми. Радио игра на годината стана „Луд телефон” на радио „Атлантик” – София. Сутрешното ток-шоу на „БГ радио” – „Стартер” също получи приз. Наградата за радио продукт в полза на обществото грабна „Гражданска култура” на програма „Христо Ботев” - за фокуса си върху деца, напускащи домовете за сираци. В интересната категория „Саморекламен спот” призът взе отново “FM+”. Три награди в етническите категории също бяха раздадени в рамките на радио фестивала. Първенец в тази част е „Нова Европа” с „Шарен кон”. Втората награда тук отиде при “FM+” – Кюстендил. Третото място спечели радио „Мелодия”, Силистра, с „Духът на камбаната”.

Журито връчи и три специални награди за участници, чието ниво е било равностойно на призьорите. Това са радио „Браво” - за убедително присъствие в няколко категории, репортаж на Румян Стоичков от „Хоризонт”, както и за нетрадиционно жанрово присъствие на Златна Костова за предаванията "Добри познати" и "Другата преса", излъчени в ефира на радио „Нова Европа”.

НОВА ТВ С ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ

Голямата награда на фестивала за новини и документални програми е за разследване на репортера Васил Иванов от Нова тв. Филмчето, озаглавено „В работно време”, показва как български депутати обядват вместо да заседават в пленарна зала. Журналистът грабна първо място и в категорията за тв разследване. Нова тв спечели и в раздел „Новини” с емисията си „Календар” от 25 април т.г. Тя бе посветена на подписването на договора между България и ЕС, а водещ бе Николай Дойнов. Призът за публицистика на фестивала отиде при БНТ - за предаването „Панорама” с водещ Бойко Василев. Тя бе оценена заради високия професионализъм на водещия, репортерите и доброто обзавеждане на студиото. БНТ се сдоби с приз и за репортаж. Награден е Владо Береану за „Частен случай”. Канал 1 взе отличия и за предавания на етно тематика. Наградата за документален филм отиде при телевизия РАЙ.

Макар че не участваше със свои новинарски предавания на феста, Би Ти Ви получи специална награда от курорт Албена за рубриката „Добрата новина”.

 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИ МЕДИЙНИ СЪБИТИЯ АЛБЕНА'2005 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди