изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:41 EEST
HVB BANK BIOCHIM ЩЕ КРЕДИТИРА МСП СЪС СРЕДСТВА ОТ ЕС    
ИкономикаБанката сключи споразумение за кредитна линия по програма на KfW с подкрепата на Европейския съюз и CEB

HVB Bank Biochim сключи в началото на юни споразумение за кредитна линия в размер на 22 млн. евро, която се предоставя на банката със съдействието на Европейския съюз и с участието на KfW ("Кредитанщалт фюр Видерауфбау") и CEB (Council of Europe Development Bank - "Каунсъл ъф Юръп Дивелъпмънт Банк"), информираха от централата на финансовата институция.
Предвижда се кредитната линия да се използва за инвестиционни кредити на частни предприятия у нас, които отговарят на европейските критерии за малки и средни предприятия /МСП/ - до 250 служители, до 40 млн. евро годишни приходи от продажби или до 27 млн. евро общи активи. Кредитополучателите трябва да отговарят и на критериите за независимост към датата на подаване на искането за кредитиране - което означава да не са притежание 25% или повече на компании, които не отговарят на определените европейски изисквания за малки и средни предприятия.
Инвестиционните заеми по кредитната линия са до 85% от стойността на одобрения за кредитиране инвестиционен проект без ДДС, като минималният заем е 3 хил. лева, а максималният е 250 хил. лева. Срокът на заемите може да бъде до края на май 2011 г. Кредитите се одобряват от KfW. Всички инвестиционни проекти, които кандидатстват в HVB Bank Biochim по тази кредитна линия, следва да отговарят на изискванията на действащото законодателство за опазване на околната среда и здравето на хората.
Според изискванията на Европейския съюз, заемите не могат да се използват за рефинансиране на вече съществуващи задължения на кредитополучателите, за кредитиране на инвестиционни проекти, чиято реализация е започнала към момента на предоставяне на кредита, както и за хазарт, строеж, покупко-продажба и отдаване под наем на недвижими имоти, банково и застрахователно дело и финансово посредничество, производство и търговия на оръжие, както и криминализирани дейности. Council of Europe Development Bank (CEB) е най-старата международна финансова институция в Европа. Тя е финансовият инструмент на Съвета на Европа.
 


Сходни връзки

HVB BANK BIOCHIM ЩЕ КРЕДИТИРА МСП СЪС СРЕДСТВА ОТ ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди