изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:00 EEST
БЧК ДОБРИЧ ПРЕДСТАВИ СВОЙ ПРОЕКТ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА    
НовиниОт 30 май до 1 юни в София се проведе поредната работна среща в рамките на проекта на Българския Червен кръст "Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора". Участниците от Ловеч /пилотна фаза на проекта от 2004 г./ споделиха своя опит пред новите групи от Добрич, Благоевград, Пловдив, Русе, и Шумен. Партньори в актуалния и амбициозен проект на БЧК са Щвейцарският Червен кръст, Координационното бюро по сътрудничество към Посолството на Швейцария и Help International.

Новите микро-проекти, които Областните съвети на БЧК изградиха с участието на доброволци, показват вече ориентация. За Добричкия регион в предварителното дефиниране на основните проблеми на географски принцип, редом с дефицита на здравни услуги и битови неуредици, бяха посочени социална изолация и липса на възможности за културни мероприятия. Работната група /д-р Артюн Еринозов - директор на ОС на БЧК, Валентина Закова - експерт в ОС на БЧК, и доброволките Ема Георгиева - актриса и Марияна Иванова - журналистка/ представиха проект с културна насоченост: изграждане на групи за самопомощ, подготовка и  изнасяне на представления, издателска дейност, свързана с културното наследство на община Добрич и живите негови създатели - пенсионерите. Проектът получи висока оценка и пожелание да привлече вниманието на институции, други неправителствени организации и бизнесмени-съмишленици. До 1.10.2005 г. - обявеният от ООН Международен ден на възрастните хора, ще се очаква широко медийно представяне на старта и напредъка на проектите по региони. Залогът за успеха, разбира се, е дългосрочен и устойчив, целта е все повече да преодолеят душевния срив на остаряването, с мъдрост да приемат, че са постигнали и трябва да се радват на главното - самосъзнанието за цялостна личност, която заслужава уважение и любов.
 


Сходни връзки

БЧК ДОБРИЧ ПРЕДСТАВИ СВОЙ ПРОЕКТ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди