изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:08 EEST
България присъства в новия дизайн на евромонетите от 2007 г.    
Европейски съюз

България и Румъния присъстват в новия дизайн на евромонетите от 2007 година. Видът на монетите беше одобрен от финансовите министри на Европейския съюз, които заседаваха в Люксембург. В срещата участва и българският министър на финансите Милен Велчев.



В Люксембург финансовите министри потърсиха начини за ограничаване на икономическите поражения върху съюза от кризата с Европейската конституция. Те категорично защитиха единната европейска валута и отминаха с мълчание призивите на двама италиански министри Италия да се върне към лирата.
“Глупости, които не си струва да се обсъждат” – така премиерът и финансов министър на Люксембург Жан-Клод Юнкер определи подобни предложения. “Еврото е в безопасност”, успокои и испанският финансов министър Педро Солес.

Като доказателство за това министрите на финансите одобриха и новия дизайн на евромонетите. Досегашният беше с карта на Европейския съюз с 15 държави, а новият ще представлява карта на съюза с 27 страни-членки, включително България и Румъния.

“Това е недвусмислен политически сигнал за намеренията на Европейския съюз да подкрепи пълноправното членство на България и Румъния от 2007 година”, коментира пред "По света и у нас" министърът на финансите Милен Велчев. “Това ни окуражава в нашите усилия да изпълним ангажиментите си, поети във връзка с членството в Европейския съюз. Не бива обаче ни най-малко да подценяваме колко сериозно е значението на тези ангажименти и колко важни стъпки следва да предприемем в области като съдебната система и опазването на вътрешния ред”, каза още министър Велчев.

След като в Люксембург финансовите министри разсеяха опасенията за съдбата на еврото, единната валута заздрави позициите си на финансовитe пазари и леко поскъпна спрямо долара. http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

България присъства в новия дизайн на евромонетите от 2007 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди