изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:36 EEST
УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПУСНАХА ЗАВЕСА ЗА БЕЗРАБОТИЦАТА    
ПарламентОт Бюрото по труда в Добрич отказват да дават информация за равнището на безработицата и за отпадналите от регистрация безработни с аргумента, че сега било предизборно време – алармира областният лидер на БСП и кандидат за народен представител от “Коалиция за България” Ясен Пенчев.

Аргументите на служител във ведомството са, че до изборите за безработицата говорели политиците и числата не бивало да се използват за партийни цели и агитация. “Това, което разбрахме още е,  че разпореждането за мълчанието било… централно” – добави Я. Пенчев. След опити на предизборния щаб на “Коалиция за България” все пак да се открият във виртуалното пространство по сайтовете на Агенцията по заетостта някакви данни за безработицата, се оказва, че за март т.г. безработицата в Добричка област е 16,06 процента, а за април – 14,07 процента.

“Според наша информация, създаденото в края на март т.г. общинско предприятие за устойчиво развитие, чиято задача е да следи трудовата заетост по програмата от “От социални помощи към заетост” наема по тази схема работници на 6-часов работен ден, вместо на 8-часов. Това естествено рефлектира върху заплащането, което за тези часове е част от минималната работна заплата. По-тревожното е, че по този начин изкуствено се намалява равнището на безработицата. Работещ по такава схема получава средно по  100-110 лева, с което едва ли е възможно да изхрани семейството си. Кому е нужна такава демагогия и не е ли цинична подигравката с бедността на хората - на фона на факта, че петте служители в предприятие са за сметка на увеличен брой на общинската администрация” - заяви още Я.Пенчев - областен лидер на БСП и кандидат за народен представител от “Коалиция за България”.

 

Предизборен щаб на "Коалиция за България"

 


Сходни връзки

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПУСНАХА ЗАВЕСА ЗА БЕЗРАБОТИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди