изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:46 EEST
ДВЕ ХИЛЯДИ РАБОТНИЦИ НА ОТКРИВАНЕТО НА СВЕТОВНИТЕ РАБОТНИЧЕСКИ ИГРИ В АЛБЕНА    
Туризъм

В Албена бяха открити Световните работнически игри. В тях участват близо 2000 души, които се включиха в 12 вида спорт. България е представена от 78 работнически спортни клубове, които пристигнаха в перлата на Черноморието ни с 1300 души. Дамските отбори са 118, а мъжките - 296



Министърът на спорта Васил Иванов - Лучано изпрати поздравителна телеграма, в която се казва: "Особенно съм щастлив, че в България се провеждат Световните работнически спортни игри "За мир и солидарност". За мен е чест, че като патрон на тези игри мога да ви поздравя и да ви пожелая спортни успехи и приятно прекарване в България". На Васил Иванов ще бъде връчен призът за най-добър министър на прехода и министър, които има голяма заслуга за развитието на работническия спорт у нас.

Високи спортни резултати, здрав дух и здраво тяло пожелаха директорът на Световните работнически игри Костадин Пързулов и д-р Желязко Христов, който е председател на организационния комитет на Игрите и председател на КНСБ.

В спортните прояви участват състезатели от Австрия, Алжир, Беларус, Белгия, Бразилия, Германия, Египет, Израел, Италия, Литва, Македония, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия и Черна гора, Тунис, Туркменистан, Турция, Узбекистан, Франция и Холандия.

В курорта се забелязва и силно медийно присъствие. Чрез журналистите информацията за резултатите от Световните игри достигат до всички краища на България и света. За поредна година от българските отбори най-масово е участието на АЕЦ “Козлодуй”, който има големи шансове да спечели голямата купа в комплексното класиране. 

Още в първия ден на работническата олимпиада Костадин Пързулов получи поздравления от всички делегати за отличната работа на екипа му и за изключителното гостоприемство на курорта Албена.

Официалното закриване ще бъде на 11 юни от 20.30 часа.  

 


Сходни връзки

ДВЕ ХИЛЯДИ РАБОТНИЦИ НА ОТКРИВАНЕТО НА СВЕТОВНИТЕ РАБОТНИЧЕСКИ ИГРИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди