изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:40 EEST
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕДСТАВИ РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ДОБРИЧ    
НовиниОбластният управител на Добрич Иван Иванов представи пред журналисти Регионалната програма за развитие на област Добрич. Тя предвижда постигане на ръст в икономиката чрез развитие на туристическата и

 

и техническа инфраструктура и насърчаване на частната инициатива  в туризма, разнообразяване на туристическото предлагане-развитие на местните занаяти, използване на културно-историческото наследство и на фолклорните традиции за туристически цели.

В областта на селското стопанство ще бъдат създадени условия за развитие на кооперативното и фамилно земеделие и животновъдството. Ще бъдат изградени местни агро-инфо-центрове за подпомагане на частните земеделски стопани. Програмата предвижда възстановяване на традициите в областта на зеленчукопроизводството, както и създаване на зърнено тържище.

Пътната мрежа от І, ІІ и ІІІ клас в Добричка област ще бъде модернизирана, а общинската пътна мрежа ще бъде доизградена и рехабилитирана. Всички територии на областта ще бъдат покрити от мобилните оператори. Предвижда се изграждане на цялостна система за отвеждане и очистване на отпадните води от селищата на областта чрез изграждане на пречиствателни станции за отпадни води. Според програмата състоянието на уличната мрежа ще бъде подобрено,социалната инфраструктура ще бъде оптимизирана и ефективно използвана. Частната инициатива ще да бъде водеща, обобщи Иван Иванов.

 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕДСТАВИ РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди