изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:52 EEST
Полк. Муамар Кадафи направи изявление по либийската държавна телевизия    
По светаТриполи. В навечерието на 35-тата годишнина от изтеглянето на американските военни бази и военнослужещи от Либия, либийският лидер полк. Муамар Кадафи направи изявление по държавната телевизия, съобщи агенция ДЖАНА.

“В името на Бог, по случай 35-тата годишнина от евакуирането на най-голямата военна база на най-голямата страна, ние си припомняме, както припомняме на целия свят, че Америка не е навлизала в страната със сила, нито пък чрез война, в противен случай целият либийски народ щеше да избере мъченичеството, за да предотврати окупирането на безценната си земя. Но Америка влезе хладно, чрез правителство на крал-агент и подкупени агенти, които бяха особен тип хора – продажници, от чуждестранни фамилии, които не са либийски фамилии, които продадоха родната си земя за пари, защото не беше тяхна. Срам за тези далечни и презрени фамилии”, гласи изявлението на полк. Кадафи, излъчено по либийската държавна телевизия.
“Когато свободните синове на Либия поеха контрола над страната, те наредиха на тези чуждестранни сили да напуснат още същия ден и се отправиха към тренировъчните лагери, за да се подготвят да поведат борба за освобождение, ако тези сили не се махнат”, отбелязва в изявлението си ръководителят на либийската революция.
“За да не се завърне повече колониализмът, необходимо е въоръжаването на народа да стане осезаема реалност, така че врагът да се увери в това. Въоръженият народ е непобедим и ние трябва да направим либийската земя огнена за враговете, така че краката им да изгорят, ако стъпят на нея, независимо от мощта им. Няма живот без достойнство, няма достойнство без свобода, няма свобода без мощ и няма мощ без народ. Мощта е непобедимият въоръжен народ, нека мъжете и жените да са еднакво винаги готови да защитават родината”, подчертава в обръщението си Кадафи.
“Със солиден народен фронт, основан на базата на властта на народа, нека бъдем решени да запазим либийската земя свободна и чиста, нека бъдем готови за мъченичество, ако се наложи и нека мотото ни бъде: Свобода или смърт...Победа или мъченичество”, завършва изявлението на полк. Муамар Кадафи.
Информацията е на Араб Нюз. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Полк. Муамар Кадафи направи изявление по либийската държавна телевизия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди