изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:12 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 13 ЮНИ    
Ред и сигурностПрез изминалите две   денонощия на  територията на РДВР Добрич  са регистрирани   3 криминални престъпления.


 1. На 12.06.2005 г. в Първо РПУ е получено съобщение за това, че неизвестно лице чрез взлом е влязло в апартамент намиращ се в централната част на гр.Добрич и е извършило кражба на компютър и сателитен  приемник.
 По случая работят служители на Първо РПУ Добрич, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.
 2. На 12.06.05 г. в с.Войниково общ.Тервел  неизвестни лица са влезли в стопанска постройка, собственост на жител от гр.Тервел и са извършили кражба на 3 овце и 3 агнета.
 Случаят се изяснява от служители на РПУ Тервел, образувано е полицейско дознание.
 3. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор “КП” при Първо РПУ са установени три лица от гр.Добрич на възраст между 17 и 18 години. Същите са заподозрени в извършване на взломна кражба от павилион за закуски в района на СОУ “Бачо Киро” и на множество други кражби на части и вещи от паркирани в гр.Добрич леки автомобили.
 Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на заподозрените лица продължава и след приключването й материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура Добрич.

 На територията на РДВР са  регистрирани 6  ПТП с материални щети.
 -от 20.00 ч. на 12.06.05 г. до 02.00 ч. на 13.06.05 г. от служители на първо РПУ Добрич и РПУ Г.Тошево са установени 4 водачи на леки автомобили на 18, 30, 31 и 48 г. от гр.Добрич, Шумен и гр.Г.Тошево, управлявали МПС след употбреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства са отчели съответно 1,88; 2,57; 1,55 и 3,11 промила. Материалите по четирите случая се подготвят за бързи полицейски производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343 Б ал.1 от НК.


Поделенията на РЗ ПАБ    са участвали в гасенето 2  на пожара.

- на 11.06.2005 г. в 08.29 ч. в РЗ ПАБ Добрич е получен сигнал за пожар в гаражно помещение намиращо се в района на ул.”Дунав”. Пожара е погасен от служители на Първа РС ПАБ Добрич. В резултат на пожара са унищожени около 40 кв.м. от покривната конструкция, пчеларско оборудване и са нанесени известни материални щети на паркирания в гаража лек автомобил.
Причините, довели до пожара се изясняват.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 13 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди