изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:20 EEST
70 основни и средни училища получиха дарение от по 71 тома българска класическа литература за своите ученици.    
Парламент Вчера водачът на листата на НДСВ в Кърджали д-р Антония Първанова и кандидат- депутатите от листата се срещнаха с директори на училища от област Кърджали, за да обсъдят проблеми от тяхното професионално ежедневие.


70 основни и средни училища получиха дарение от по 71 тома българска класическа литература за своите ученици.
"Даряваме ви книги, защото те са вратата към света, вратата която за нашите деца трябва да бъде отворена" , каза д-р Първанова пред насъбралите се учители, и изрази надежда, че това е само първата стъпка, която се прави за подпомогане на училищните библиотеки. И пое ангажимента да продължава да работи за по- пълното обогатяване колекциите им .
Д-р Първанова се ангажира сега, когато във всяко училище има оборудвани компютърни кабинети по програмата "I клас" на Министерството на транспорта и съобщенията, да предостави 150 компакт диска с цялата колекция на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Така , че децата от всяко едно училище , от всяко едно село да могат да разполагат с пълния фонд на Националната библиотека. "Това е една сбъдната мечта,каза д-р Първанова, нещо което без комуникациите беше невъзможно до преди няколко години, а сега всяко едно дете, от всяко едно училище, дори и в най-малкото село ще може да има достъп до библиотека "Св. Св. Кирил и Методий".
 Освен книгите всяко училище получи и по един герб на Р България, така както българския флаг е пред всяко българско училище, така и българския герб да стои в българското училище, за да знаят нашите деца и да се гордеят с българската азбука , с българския език, пожела на директорите г-жа Първанова. "Когато влезем в Европейския съюз да знаят , че се подреждаме под българския флаг и под българския герб, с българската книжнина."
НДСВ е единствената политическа сила, която мисли за българските училища", каза развълнуван един от директорите.
Д-р Първанова зарадва учителите и с новината, че през следващата седмица на 22 юни в Кърджали ще дойдат първите два автобуса, които ще извозват децата от региона. Единият ще бъде в двора на Основното училище в с. Чорбаджийско и ще извозва децата до средищното училище в Кирково. А другият От с. Габрово до Черноочене , и децата до средищното училище в Чорбаджийско. А следващите 6 автобуса необходими за нормалния учебен процес ще бъдат в Кърджали до началото на учебната година.
 


Сходни връзки

70 основни и средни училища получиха дарение от по 71 тома българска класическа литература за своите ученици. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди