изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:57 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 15 ЮНИ    
Ред и сигурност

Умишлен палеж на "Лада Самара" в село Самуилово



През празничните дни на територията на РДВР Добрич  са регистрирани 8 криминални престъпления и произшествия.
1.В Първо РПУ Добрич е получено съобщение от началника  на охранителна фирма, за това, че от охранявания от фирмата обект е извършена кражба на радиатори за парно отопление. След проведени оперативно издирвателни мероприятия   извършителите са разкрити. Това са трима охранители на фирмата, които в момента са били на работа на възраст  между 40-67 г.
 По случаят е образувано бързо полицейско производство.
 2.На 30,04,05 г. е получено съобщение във Второ РПУ Добрич за това, че от частна стопанска постройка в с.Малка Смолница е извършена кражба на две агнета, на около 30 кг.
 По случаят е образувано полицейско производство.
 На територията на РДВР са  регистрирани 10 ПТП с материални щети.
-На 30,04,05 г., около 22,00 ч. по бул.”Добруджа” след кръстовището с улица “Цар Петър” водач на л.а. марка “Рено 19” се блъска в загражденията на булеварда. Нанесени са материални щети по автомобила. При направената проверка с техническо средство е установено, че водача е  управлявал автомобила е с 1,7 промила.
По време на празничните дни са установени още четири случая за управление на автомобил след употреба на алкохол, като концентрацията в кръвта на водачите е била от 1,80 до 3,01 промила

Поделенията на РЗ ПАБ    са участвали в гасенето на 2  пожара с минимални материални щети и 1 пожар без щети.
 -На 01,05,05 г., около 22,20 ч. е получено съобщение в РСПАБ за това, че в с.Самуилово е изгорял л.а. “Лада Самара” с добричка регистрация.
След извършения оглед и проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че вероятната причина за пожара е умишлен палеж.
По случая има задържано заподозряно лице на 33 г.
Образувано е полицейско дознание.
 

През изминалото денонощие на  територията на РДВР Добрич  са регистрирани   3 криминални престъпления.

         1. На 14.06.2005 г. в РПУ Ген.Тошево е получено съобщение от с.Сираково общ.Ген.Тошево, за това, че през ноща на 13/14 юни неизвестни лица чрез взлом са влезли в магазин в същото село и са извършили кражба на 5 стека цигари и парична сума от 50.00 лв.

         По случая работят служители на РПУ Г.Тошево, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителите на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.

          

         На територията на РДВР са  регистрирани 7  ПТП с материални щети.

         От служители на Първо РПУ и РПУ Албена са установени 4 водачи на  МПС, съответно двама на 22 год. ; 33 и 37 години, всички от гр.Добрич, които са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства са отчели съответно 1,4; 1,56; 1,7 и 1,43 промила.

Двама от водачите непосредствено преди установяване на наличието на алкохол са допуснали и ПТП с материални щети, като единият се ударил в електрически стълб, а другият се преобърнал на пътното платно.

         По единия от случаите има образувано сл.дело, а по другите три са образувани бързи полицейски производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343 Б ал.1 от НК

 

Поделенията на РЗ ПАБ    са участвали в гасенето  на 1 пожар.

         На 14.06.05 г. в 09.56 ч. в РС ПАБ Тервел е получен сигнал за пожар в стопански постройки в с.Честименско общ.Тервел.  Пожара е потушен от служители на РС ПАБ Тервел. В резутат на пожара са унищожени около 30 кв.м. от стопанските постройки, спасено е частно жилище.

         Причината довела до възникване на пожара е небрежност от страна на собственика на постройките.

 

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 15 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди