изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:49 EEST
Приемният изпит след 7 клас по български език и литература ще се проведе на 20 юни, по математика - на 23 юни    
ОбразованиеСофия. Приемният изпит по български език и литература за кандидатстване в профилирани училища след 7-ми клас ще се проведе на 20-ти юни, а по математика - на 23-ти юни. Това напомниха от Министерството на образованието и науката на пресконференция днес, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


На 19-ти юни, денят преди изпита по български език и литература, 30 предварително формулирани теми ще бъдат предоставени на министъра на образованието за одобрение. След това те ще бъдат разпределени по 10 плика с теми в три други по-големи плика. Трите големи плика ще бъдат охранявани до следващия ден. В деня на самия изпит от трите големи плика ще бъде избран един и от него още един по-малък плик с темата.
За изпитът по математика ще бъдат подготвени три варианта, като в деня преди изпита ще бъде избран един и размножен за всяко училище. В деня на самия изпит на всеки ученик ще бъде раздаден този вариант.
От министерството увериха, че в денят преди двата изпита единствените хора, които знаят темите са министърът и експертът, изготвил съответно темите или задачите. Двамата експерти са подписали декларация, че нямат деца, които ще държат тези изпити и не дават частни уроци. Един час след завършване на изпитите всички теми трябва да бъдат занесени в 32-ро училище - за изпита по български език и литература и в 1-во училище за изпита по математика.
Изпитите са анонимни и личните данни на учениците са в отделен малък плик в писмената работа. От Министерството на образованието и науката увериха, че 30-те първоначални теми за изпита по български език и литература ще включват всички произведения от учебната програма.
 


Сходни връзки

Приемният изпит след 7 клас по български език и литература ще се проведе на 20 юни, по математика - на 23 юни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди