изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:31 EEST
* ПРАЗНИК НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Новини"ОБЩИНАТА - ТОВА СМЕ НИЕ, ХОРАТА"


каза в словото си кметът Петко Петков. Приветствие по повод празника отправи и областният управител Иван Иванов. На тържествената сесия Янко Дичев бе вписан под номер 1 в Почетната книга

С тържествена сесия снощи в залата на драматичния театър бе отбелязан празникът на община Добричка. Традиционно той се чества в деня на фолклорния събор край село Дебрене, който е утре. Четири точки бяха включени в дневния ред на заседанието. Присъстваха областният управител Иван Иванов, председателят на Общинския съвет Славка Петрова, кметът на община Добричка Петко Петков, общинските съветници и многобройни гости в залата.
В словото си кметът Петко Петков изтъкна грижите, които общината полага за подобряване на инфраструктурата, на материалната база на институциите, за стопанисване на общинската собственост, за увеличаване на местните приходи и т.н. През последните пет години за строителство и благоустрояване са отделени 3 милиона и 500 хиляди лева. Подобрено е водоснабдяването в редица села в общината, изразходвани са 1 милион и 200 хиляди лева за ремонт на пътната мрежа. За 2005 г. са предвидени 1 милион и 800 хиляди лева за строителна дейност - целеви и собствени средства. Благоустрояване се извършва и по линия на спечелените от общината проекти пред Социално-инвестиционния фонд. Община Добричка активно участва в Националното сдружение на общините в Република България и Асоциацията за трансгранично сътрудничество и развитие "Дунавска Добруджа". П. Петков изтъкна още, че община Добричка се утвърждава с новия си облик и новото качество на работа в интерес на живеещите в нея. "Никой от нас не бива да забравя, че общината - това сме ние, хората" - заяви кметът. Приветствие отправи и областният управител Иван Иванов, който изтъкна големия принос на община Добричка за развитието на цялата област.
Като втора точка от дневния ред бе приета Наредба за символиката на общината. Символите са герб, химн, знаме, кметска огърлица, летописна книга и значка "Община Добричка". Почетните знаци са вписване в Почетната книга, огърлие "За изключителни заслуги", отличителен знак "Почетен гост на Община Добричка", плакет с герба на общината, Купа за спортни заслуги, грамота. След това общинските съветници взеха решение за вписването в Почетната книга на община Добричка под номер 1 на Янко Дичев Ангелов - първи председател на Изпълнителния комитет на Районния народен съвет. Той ще получи плакет с герба на общината, грамота, значка и удостоверение за вписване в Почетната книга. След това се състоя награждаване на кметствата и кметските наместничества за постигнати добри резултати в общинския преглед за пролетното хигиенизиране и почистване на населените места през тази година. След приключването на дневния ред на тържествената сесия талантливи изпълнители от Добрич изнесоха концерт. На сцената се изявиха Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа", ФТС "Магия", балетна формация "Артемида", изпълнители от СОУ "Св. Климент Охридски".

 

 


Сходни връзки

* ПРАЗНИК НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди