изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:18 EEST
Министърът на образованието утвърди темите за изпита в понеделник по български след седми клас    
Образование

Министърът на образованието и науката Игор Дамянов утвърди в неделя 30-те теми за изпита по български език и литература след седми клас, който ще се проведе в понеделник, предаде БТА.



Министърът е подписал всяко лист с написана тема. Всяка тема е запечатана в непрозрачен плик, а 30-те теми са групирани по десет в три големи плика, уточниха от Министерството на образованието и науката.

В присъствието на журналисти министърът и директорът на дирекция "Политика в общото образование" Евгения Костадинова предадоха за съхранение големите пликове с темите на охраната на министерството.

Темите са предложени от експерт от МОН, определен от министъра в петък. Заради необходимостта от секретност, името на експерта не бе съобщено.

Пликовете ще се съхраняват в касата на министерството, която е с 24-часова охрана. В отговор на журналистически въпрос министър Дамянов каза, че не може да прецени дали формулираните теми са лесни или трудни.

Утре, когато е изпитът, пликовете ще бъдат извадени от касата в присъствието на медиите. Журналисти, избрани чрез жребий, ще посочат единия от големите пликове и пликчето с изпитната тема. Журналисти ще изтеглят и две контролни теми от посочен от тях голям плик. http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

Министърът на образованието утвърди темите за изпита в понеделник по български след седми клас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди