изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-02 @ 02:51 EEST
Дават на концесия “Фериботен терминал Силистра”    
Икономика “Фериботен терминал Силистра”, териториално обособена зона от “Пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе”, обект – публична държавна собственост, ще бъде предоставен на концесия, реши правителството. Част от терминала ще бъде изграден от и със средства на концесионера.


Фериботното съоръжение в Силистра е част от общ проект за изграждането на ГКПП и фериботна връзка по “огледален” проект в Силистра и Калъраш, Румъния. Този проект е подкрепен от Европейската комисия по програмата PHARE-трансгранично сътрудничество. Фериботното съоръжение е предвидено за изграждане като разширение на пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе.
Предвижда се срокът на концесията да бъде 35 години, през първите две от които концесионерът да инвестира минимум 3 милиона лева за изграждане на хидротехническо съоръжение и необходимите за осъществяването на пристанищната дейност сгради и съоръжения.
Предоставянето на концесията цели привличането на финансово стабилен частен инвеститор чрез който да се реализира проекта по програмата PHARE-трансгранично сътрудничество за подобряване на местните и трансгранични инфраструктури, да се улесни преминаването на товари и превозни средства между двете страни, както и да се насърчи икономическото развитие, културния обмен и интеграцията на двата гранични района Силистра-Калъраш.
http://www.insurance.bg
 


Сходни връзки

Дават на концесия “Фериботен терминал Силистра” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди