изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:21 EEST
ЗАПОЧВАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ ПРОВЕРКИ ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОБЕКТИ    
ЗдравеОт 01 юли започва целенасочен държавен здравен контрол по изпълнение на Наредбата за условията и реда, при които се допуска по изключение тютюнопушене в обособени зони на закритите обществени места и на закритите работни помещения започват от 1 юли, съобщиха от РИОКОЗ-Добрич.

Проверките ще са за наличието на измервания от акредитирана лаборатория на ефективността на механична вентилация в обектите.
      От РИОКОЗ припомнят, че според Закона за здравето който отказва или възпрепятства извършването на държавен здравен контрол или вземането на проби, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 1000 до 1500 лв. Същите са глобите и в случаите, когато не бъде изпълнено предписание. Когато предходните нарушения  са извършени от юридическо лице или едноличен търговец се налага имуществена санкция в размер от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 1000 до 1500 лв.
През  периода 28 май - 25 юни от отдел "Контрол на нехранителни обекти и стоки" към РИОКОЗ са извършени общо 591 проверки, издадени са 79 предписания, съставени са 7 акта по Закона за здравето - за неспазване на хигиенните изисквания във фризьорски салони, компютърни зали и при продажбата на козметични продукти. С настъпване на летния сезон държавният здравен контрол ще бъде насочен  към обектите с обществено предназначение, разположени предимно в курортните селища и към провеждане мониторинга на морските води.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ ПРОВЕРКИ ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОБЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди