изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:52 EEST
В. “168 часа”: Първанов цепи БСП    
ПолитикаСофия. Президентът Георги Първанов ще стане причина БСП да се разцепи, прогнозират червени активисти. Това пише в новия си брой в. “168 часа”. Държавният глава лично и чрез лобито си натискал партията да подкрепи Симеон за поста министър-председател.

Първанов е силно притеснен от факта, че ако царят не стане премиер, ще участва на следващите президентски избори. Двойката Симеон - президент, Бойко Борисов - вицепрезидент ще разбие всяка конкуренция, изчислили съветниците на Първанов. За да има шанс за втори мандат, държавният глава искал царят да бъде спешно уреден с премиерския пост. “Разцеплението ще дойде по линия на кръгове в БСП, които не могат да преглътнат Симеон да оглави следващия кабинет”, пише изданието. Президентът вече удари публично рамо на премиера, след като в сряда категорично заяви, че ще даде мандат само ако има стабилно мнозинство. Първанов визира коалиция БСП + НДСВ + ДПС. Подобен вариант е възможен само ако социалистите се откажат от заеманата от тях до момента позиция и се съгласят да подкрепят Симеон за още един мандат”, пише още “168 часа”.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

В. “168 часа”: Първанов цепи БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди