изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:15 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 1 ЮЛИ    
Ред и сигурностБургас. Вчера около 22.33 ч. в Пето РПУ Бургас е получено съобщение за семеен скандал в апартамент в жилищен комплекс “Изгрев”. Изпратените на мястото полицаи установили, че 62- годишният С.С. е нанесъл множество удари с чук в главата на 57-годишната си съпруга.

Жената, без опасност за живота, е настанена за лечение в болница, а нападателят е задържан в ареста. Работата по случая продължава от служители на Пето РПУ Бургас.
 Пловдив. Днес сутринта бе задържан 32-годишният С.В.-Хофман, издирван като заподозрян в нападение на 25-годишна негова приятелка. По първоначална информация на 23 юни около 02 часа  той причакал младата жена на междуетажна площадка в жилищен блок в ж.р.”Тракия”и ливнал киселина в лицето й. Тя бе  настанена в болница с поражения  по  лицето, едното  око, рамената и тялото. След случилото се С.В. се укри и бе обявен за общодържавно издирване. Днес в 8.30 часа полицаи от Пето РПУ го засякоха на улица “Преспа” в кв. “Изгрев”, след като продължително време установяваха местонахождението му.
РДВР-София. На 29 юни на територията на  Елин Пелин бе проведена специализирана полицейска операция срещу кражби на автомобили. При проверка на складове и работилница, собственост на частна фирма, служителите на реда се натъкнали на купе от  “Сузуки” с механично заличен номер на рамата и липсващи регистрационни табели. Открити били и купета от “Рено Еспейс” с пренабити номера на рамата, без регистрационни табели, “Ауди-80” с изрязан номер на рамата и “Пежо 405” с дизелов двигател без номер. По свидетелството за регистрация на пежото, двигателят трябвало да е бензинов. Полицейските служители иззели и части от вече разфасовано “Рено Клио”, противозаконно отнето от столичен квартал. В автоморга в с. Джурово, собственост на едноличен търговец, полицаи от РПУ-Правец открили напълно разкомплектовано купе от “Фолксваген Пасат”. Криминалистите установили, че колата е открадната на 8 май т.г. и се издирва от столичното Четвърто РПУ.  

Пазарджик. Мъж, който счупил стъкло на входа на “Централна кооперативна банка” АД- Пазарджик е заловен на място от криминалисти на РПУ- Пазарджик. Към 21.45 ч. снощи граждани сигнализирали, че непознат блъска по вратата на банката. Пристигналите на място полицейски автопатрули заварили 41-годишния Д.Г. във видимо нетрезво състояние, който вече успял да потроши стъклото на входната врата. Щетите са в процес на изясняване. Среднощният вандал е задържан за срок от 24 часа в РПУ-Пазарджик. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.
 Силистра. 80-годишна жена е загинала рано тази сутрин при пожар в дома си. Сигналът е получен в РСПАБ-Силистра към 6.05 часа, а когато огнеборците пристигнали на адреса, намерили жената починала. Според данните до момента тя сушила дрехи върху работеща акумулираща печка. При нагряването те започнали да тлеят, отделяйки задушлив дим, който се оказал фатален за стопанката.
 Благоевград. Криминалисти от РПУ -  Сандански разкриха дръзка взломна кражба . Вчера в полицейското управление е потърсил помощ Г.Г. от Сандански, който е съобщил за извършена взломна кражба от дома му на ул. “Пирин”. Дежурна група от РПУ е  извършила оглед на местопроизшествието и установила, че е счупен патронника на входната врата на жилището на първия етаж. Крадецът задигнал 4200 евро, 4500 лева и златни накити  на обща стойност около 13 500 лева. Веднага са предприети мерки по издирването на евентуалния извършител. Часове по– късно служители на РПУ са задържали И.П. /32 г./ от Сандански, известен с прозвището “ Жицата”, у когото са открити и част от парите. При обиск в дома на задържания е намерено и наркотично вещество , което при направения полеви тест е реагирало положително на кодеин. По случая в РПУ – Сандански е образувано полицейско дознание
 Собственик на “ Мерцедес “ загина при катастрофа на пътя Сандански – Петрич вчера около 19.00 часа. При ясно и горещо време, на третокласния асфалтов път между Сандански  и Петрич, правоспособният водач С. М. /49 г./ от Петрич блъснал “ Мерцедес”-а си с несъобразена скорост при навлизане в десен завой в подпорна стена. След това последвал удар в мантинелата отляво и тогава шофьорът изпаднал от автомобила, при което загинал на място.  Местопроизшествието е посетено от служители на “ Пътно полиция” и следовател. Образувано е следствено дело.
 София. Столичната полиция работи активно за предотвратяване и разкриване на джебчийски кражби, които зачестяват през лятото. Във вторник за 24 часа в Девето РПУ бяха задържани три пълнолетни жени от кв.”Обеля”, обирали столичани в автобуси по линии 310 и 111 в района на ж.к.”Люлин”. Известните на органите на реда Р.Т./20г./, сестра й Е.Т./22г./ и приятелката им С.А./19г./ пребърквали джобовете на пътници в препълнените превозни средства и ловко измъквали портмонетата им. На извършителките е наложена мярка “подписка”. Вчера по обед оперативни работници от сектор “Улична престъпност” при СДВР заловиха на местопрестъплението в магазин на бул.”Витоша” криминално проявените Р.К./35г./ и И.И./37г./, когато двамата се опитали да откраднат от щанда магнитно защитно устройство. Към 18 часа друг екип от същия сектор спипал на ъгъла на улиците “Г.Вашингтон” и “Трапезица” непълнолетната М.В. от Червен бряг. Известната на полицията джебчийка тъкмо била измъкнала портмоне с пари и документи от чантата на чужда туристка. Криминалистите съветват столичани и гостите на София да бъдат по-внимателни и да се пазят от джебчии, особено в обществените превозни средства, в заведенията и магазините.
 Полицейски дознания са образувани в Трето РПУ срещу двама крадци на мобилни телефони. Столичанка се оплакала преди няколко дни, че от магазин на пазар “Росица” в ж.к.”Красна поляна” изчезнал мобилният й апарат “Нокия”. Криминалистите бързо установили и задържали регистрирания за предишни престъпления К.О. /23г./, на когото е наложена мярка “подписка”. В кражба на GSM “Сименс” е уличен и 21-годишният рецидивист Ц.Г., който в подлеза на метростанция “Сердика” задигнал слушалката от непълнолетно момиче.
 На 29 юни служители от сектор “Икономическа полиция” в Пето РПУ, в резултат на извършена предварителна проверка, установиха, че старият познайник на органите на реда Г.С./44г./ е измамил столичанин с 300 лева. Мошеникът взел парите срещу обещание да набави строителни материали, необходими спешно на потърпевшия за ремонт на жилището му. Престъплението е по чл.209 ал.1 от НК, материалите са изпратени в прокуратурата за образуване на наказателно производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 1 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди