изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:08 EEST
Искането на депутатите от Европейската народна партия е “обида” към България и Румъния, смятат европейските социалисти    
Европейски съюзСтрасбург/София. “Депутатите от Партията на европейските социалисти са шокирани от “маневрите в последната минута” на европейски депутати от дясното крило в Европейския парламент, което цели да попречи на България и Румъния да изпратят свои наблюдатели в Парламента през септември както беше предвидено.” Това се казва в изявление на парламентарната група на Партията на европейските социалисти изпратено до Агенция “Фокус”.


"Социалистите определят това действие, като обида към България и Румъния и смятат, че подобна постъпка е била мотивирана от победата на социалистите на парламентарните избори в България, което ще увеличи броя на депутатите социалисти в Парламента."
"Членовете на парламентарната група на Европейската народна партия широко подкрепиха промяната на програмата на заседанията на Европейския парламент за тази седмица, което да позволи провеждането на дебата за наблюдателите днес, 6 юли", се казва още в изявлението.
Заместник-председателят на парламентарната група на Партията на европейските социалисти Ян Маринус Виерсма заяви: “Парламентарната група на Европейските социалистичести подкрепя решението прието от конференцията на председателите на Европарламента, според което наблюдателите трябваше да пристигнат на 26 септември тази година.
Наблюдателите ще ни помогнат да осъществяваме мониторинг и да подготвим последните етапи от присъединяването на двата страни към ЕС. Парламентът ще участва с всичките си правомощия в взимането на каквото и да е решение свързани с предпазните клаузи. За нас ще е от помощ да имаме такива хора тук, ако подобна ситуация се случи”.
“Любопитно е че Европейската народна партия предприема подобна постъпка, малко след като загуби парламентарните избори в България”, допълни Ян Маринус Виерсма. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Искането на депутатите от Европейската народна партия е “обида” към България и Румъния, смятат европейските социалисти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди