изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:21 EEST
КОРТЕЛОВ И ЦОНЕВ ТРЪГВАТ С №58    
Спорт

Най-голямото и най-престижно автомобилно състезание у нас - рали "България" ще започне в петък и ще продължи до 10 юли, съобщиха от Рали клуб България. Ралито е четвърти кръг от Европейския рали шампионат.



В него - както вече ви информирахме, ще участва и добричкият екипаж Николай Картелов и Атанас Цонев. От два дни двамата вече са в Боровец и провеждат тренировки на трасето. От 1982 година Кортелов и Цонев почти не са пропускали участия в рали "България". Най-добрите им класирания в клас А6 е трето място и в клас N2 - второ място. На 8 юли двамата ще потеглят с №58. "Амбицията ни в клас N2 е да се наредим сред първите три екипажа. Заявка за участие в тази надпревара са направили 10 екипажа. Има непознати екипи, но това не ни притеснява" - каза пилотът Николай Кортелов. За пореден път негов навигатор ще бъде Наско Цонев. Два дни автомобилът им "Опел Корса" бе на тестване в частен сервиз в София и късно вчера е пристигнал в Боровец.

Тази година маршрутът на ралито остава без промяна спрямо 2004 г. и включва 286,53 състезателни километра и обща дължина 735,89 км. Първия етап е с дължина само три километра и ще бъде в курорта Боровец в петък.

През втория и третия ден етапите ще бъдат около язовир Белмекен над гр. Костенец и северно от Автомагистрала “Тракия” – през с. Мухово и язовир Тополница. Център на състезанието е планинският курорт Боровец, а сервизният парк е един и е разположен на летището в Долна Баня, близо до град Костенец.

И през тази година българското рали е кръг от Европейския рали шампионат. Миналата година имаше драстични промени в правилата на този шампионат – бяха забранени WRC автомобилите, шампионатът беше организиран във формата на Световния – 9 кръга, като се получават точки от всеки, без да се умножават по коефициенти. НДТ

 


Сходни връзки

КОРТЕЛОВ И ЦОНЕВ ТРЪГВАТ С №58 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди